Μηνιαία παράταση στην καταβολή ασφαλιστικών εισφορών του ΟΓΑ

oga

Με την διευκρίνιση ότι δεν θα υπάρξει άλλη ευκαιρία η διοίκηση του ΟΓΑ γνωστοποιεί πως δίνει παράταση ενός μηνός στην καταβολή ασφαλιστικών εισφορών και καλεί τους ασφαλισμένους της, να προβούν στην εμπρόθεσμη καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών του Β΄ εξαμήνου 2015, μέχρι την καταληκτική ημερομηνία της 29-07-2016.

«Η παράταση αφορά τους αγρότες αυτοτελώς απασχολούμενους, καθώς και τους εργοδότες – επιχειρήσεων, για τους οποίους έληγε στις  30 Ιουνίου, η προθεσμία πληρωμής των ασφαλιστικών εισφορών τους.

Έως την ίδια ημερομηνία 29-07-2016 παρατείνονται και οι προθεσμίες πληρωμής των τριμηνιαίων - εξαμηνιαίων δόσεων των παλαιών ρυθμίσεων καθώς και των δόσεων των Ηλεκτρονικών Ρυθμίσεων (100 δόσεων, “Πάγια”, “Νέα Αρχή”) που επίσης έληξαν.

Σύμφωνα με το νέο νόμο (ν.4387/2016), θα υπάρξει σταδιακή αύξηση των εισφορών στα επίπεδα του 20% για τους αγρότες, όπως ακριβώς και για τους υπόλοιπους εργαζόμενους. Οι πληρωμές μπορούν να πραγματοποιηθούν σε οποιοδήποτε κατάστημα Τράπεζας ή των ΕΛΤΑ καθώς και μέσω της υπηρεσίας e - banking όλων των Τραπεζών.»

Εδώ να επισημανθεί ότι οι τρέχουσες ασφαλιστικές εισφορές λόγω του νέου Ασφαλιστικού, είναι αυξημένες σε σχέση με τις αμέσως προηγούμενες, του α' εξαμήνου 2015,αφού του β' εξαμήνου 2015 για τους 667.229 ασφαλισμένους του ΟΓΑ  οι εισφορές ανέρχονται σε 10%, από 7% επί του εισοδήματος, που ήταν έως τώρα.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Ρεύμα: Πως διαμορφώνονται οι τιμές στα τιμολόγια Οκτωβρίου

Τα νέα τιμολόγια θα ανακοινωθούν την ερχόμενη Τρίτη 1η Οκτωβρίου οπότε θα έχει «κλείσει» η …