Αίτηση πτώχευσης και από την Mamidoil-Νέο ΣΟΚ στην αγορά!

jetoil708

Αίτηση να υπαχθεί στην προπτωχευτική διαδικασία του άρθρου 99 κατέθεσε και η εταιρεία πετρελαιοειδών, συμφερόντων της οικογένειας Μαμιδάκη "Mamidoil", μόλις μερικές ημέρες μετά το ΣΟΚ του Ομίλου "Μαρινόπουλος", η αγορά πιάστηκε στον ύπνο, αφού η είδηση έγινε τώρα γνωστή αλλά η αίτηση έχει κατατεθεί στο Πρωτοδικείο Αθηνών από τις 9 Ιουνίου και ορίστηκε να συζητηθεί την 1η Νοεμβρίου του 2016, αν και μέχρι τότε θα ισχύσει και σε αυτή την περίπτωση, η προσωρινή προστασίας της από τους πιστωτές.

Η εταιρεία επικαλείται πρόβλημα ρευστότητας, την στιγμή που οι υποχρεώσεις προς τους πιστωτές και το Δημόσιο  στο τέλος του 2015 έφθαναντα 314 εκατ. ευρώ.

  • 173 εκατ. σε τράπεζες
  • 78 σε προμηθευτές)
  • ταμειακά διαθέσιμα 600.000 ευρώ
  • απαιτήσεις της εταιρείας από πελάτες  174 εκατ.

Η Mamidoil Jetoil ιδρύθηκε το 1974. Εκτός από τα πρατήρια, ιδιόκτητα και συνεργαζόμενα, διαθέτει στόλο 33 βυτιοφόρων και 7 πλοιαρίων, ενώ δραστηριοποιείται μέσω θυγατρικών στην Αλβανία, τη Βουλγαρία, τη Σερβία, το Κόσσοβο και τα Σκόπια.

Η αγορά καυσίμων κατέγραψε πτώση άνω του 42% στο διάστημα 2009-2013, εξαιτίας της ύφεσης αλλά και της αύξησης της φορολογίας. Ανέκαμψε μερικώς κατά τη διετία 2014 – 2015, ενώ οι τάσεις στο πρώτο εξάμηνο του 2016 ήταν επίσης πτωτικές.

Η εταιρεία κατέχει μερίδιο 9% στην εσωτερική αγορά, με δίκτυο 600 πρατηρίων και διαθέτει μεγάλους αποθηκευτικούς χώρους στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Σπαρτιάτες: Ανεξαρτητοποιήθηκε και ο Γιώργος Ασπιώτης

Πλέον στην Κοινοβουλευτική Ομάδα έχουν απομείνει πέντε βουλευτές Ανεξαρτητοποιήθηκε την Τρίτη μέχρι πρότινος βουλευτής των Σπαρτιατών, Γιώργος …