Ο έλεγχος των τραπεζών και ο «πόλεμος» που είναι σε εξέλιξη

trapezes-synallages1_b2

Ανεξέλεγκτη τροπή παίρνει ο υπό εξέλιξη "πόλεμος" των τελευταίων μηνών για τον έλεγχο του Ελληνικού τραπεζικού συστήματος, υποχρεώνοντας μέχρι και το Μαξίμου να παρέμβει πια δηλώνοντας την απόλυτη στήριξή του στις μέχρι τώρα ενέργειες του Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, την στιγμή που ο Ενιαίος Μηχανισμός Εποπτείας της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, έχει ζητήσει την αντικατάσταση τριών προσφάτως τοποθετημένων(με την έγκριση των θεσμών) μελών του διοικητικού συμβουλίου του Ταμείου, του διευθύνοντος συμβούλου, του αναπληρωτή και ενός εκτελεστικού μέλους.

Στόχος είναι να αποτραπεί η προσπάθεια τοποθέτησης ξένων στο διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου, που αν συμβεί, θα αποκτήσουν τον πλήρη έλεγχο των αποφάσεων και δράσεων του, οπότε αυτομάτως το Ελληνικό τραπεζικό σύστημα, δεν θα είναι υπό Ελληνική διαχείριση....

Στην πορεία Μαξίμου βρίσκεται και για τον δικό της εκπρόσωπο η Τράπεζα της Ελλάδας, αλλά οι πιέσεις είναι ασφυκτικές από τον Ενιαίο Μηχανισμό Εποπτείας, που εμμένει στην αντικατάσταση  των τριών μελών, η αντίδραση των οποίων αναμένεται στα επόμενα  24ωρα και δεν αποκλείονται ακόμα και οι παραιτήσεις τους!

Σε αυτή την περίπτωση τις θέσεις τους θα καταλάβει αρχικά, ο συνεργάτης του ΔΝΤ ο Πολωνός πρώην πρωθυπουργός και υπουργός Οικονομικών και πρόεδρος της Εθνικής τράπεζας της Πολωνίας Marek Belka, ως διευθύνων σύμβουλος.

 


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Στέφανος Κασσελάκης: Τριήμερη περιοδεία στην Ήπειρο

Υπενθυμίζεται πως τους Παξούς επισκέφθηκε το πρωί ο Στέφανος Κασελάκης συνοδευόμενος από τον βουλευτή του …