Ο "κόφτης" στις συντάξεις χηρείας-Οι ριζικές αλλαγές

syntajhklama

Αυστηριοποιούνται με βάση τον τελευταίο νόμο οι συντάξεις χηρείας, μέσα στην γενικότερη μείωση των απολαβών των απόμαχων της ζωής, που δεν προλαβαίνουν τα χτυπήματα ανελέητης μορφής.

Έτσι μετά το κόψιμο του ΕΚΑΣ και την σταδιακή κατάργησή του, την μείωση των συντάξεων τους, έρχεται και ο "κόφτης" των συντάξεων χηρείας, που θα κατεβάσει ακόμα πιο χαμηλά τα χρήματα που θα λαμβάνουν οι δικαιούχοι, αφού εκτός των άλλων μπαίνει και...όριο...ηλικίας...τα 55 χρόνια!

Για όσες συντάξεις χηρείας εκδίδονται από τις 12 Μαΐου και μετά έχουμε τις παρακάτω δυσάρεστες αλλαγές:

Για τις συντάξεις χηρείας διαζευγμένων:

  • Θα είναι ανάλογες με τη διάρκεια του γάμου που προηγήθηκε και της διαφοράς ηλικίας των εγγάμων. Α
  • Αν η διαφορά ηλικίας είναι μεγαλύτερη των 10 ετών, τότε αυτομάτως η σύνταξη του επιζώντος συζύγου θα κόβεται αναλόγως.

Για τις συντάξεις χηρείας

  • Οι χήρες και οι χήροι άνω των 55 ετών θα παίρνουν δια βίου σύνταξη, αλλά για όσους είναι κάτω των 55  ετών θεσπίζεται διαφορετικό καθεστώς.
  • Αν είναι 52 ετών, θα λάβει τη σύνταξη χηρείας για 3 χρόνια, ως τα 55, στη συνέχεια θα σταματήσει να τη λαμβάνει και θα την πάρει ξανά όταν θα φθάσει τα 67 έτη.
  • Αν  ο χήρος ή η χήρα είναι κάτω των 52 ετών, θα εισπράττει τη σύνταξη για τρίχα χρόνια, με  επιπλέον διετή επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών σε περίπτωση ανεργίας) εκτός αν είναι μητέρες ανηλίκων οπότε θα τη λαμβάνουν μέχρι να ενηλικιωθεί το παιδί ή μέχρι να αποφοιτήσει (24 ετών) .

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Τι δείχνουν οι πρώτες φορολογικές δηλώσεις - Πότε θα πάρετε επιστροφή φόρου

Η ΑΑΔΕ έχει κάνει την κατάλληλη προεργασία ώστε οι επιστροφές φόρου φέτος όπως και οι …