24ωρη στα μέσα σταθερής τροχιάς-Η συγκέντρωση στο ΤΑΙΠΕΔ(ΦΩΤΟ)

metro

Νεότερη Ενημέρωση 10.12

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο του ΤΑΙΠΕΔ στην οδό Κολοκοτρώνη, πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, καθώς σήμερα είναι η τελευταία ημέρα κατάθεσης προσφορών για την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της τεχνικής βάσης ( δηλαδή τα μηχανοστάσια επισκευής σε ΑΘΗΝΑ , Πάτρα, Θεσσαλονίκη, και Λάρισα), υπό το άγρυπνο βλέμμα των αστυνομικών δυνάμεων.

Αρχική Ενημέρωση 07.33

Έχουν τραβήξει χειρόφρενο σήμερα, τα τρένα, ο προαστιακός σιδηρόδρομος, το μετρό, ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και τα τραμ, συμμετέχοντας στην κοινή 24ωρη απεργίας που αποφάσισαν των εργαζομένων των μέσων σταθερής τροχιάς.

Στην ανακοίνωσή τους κάνουν λόγο για «καταστροφικό ξεπούλημα των συγκοινωνιών», συμπληρώνοντας:

«Το καταστροφικό ξεπούλημα των υποδομών συνεχίζεται. Μετά το λιμάνι του Πειραιά, τα περιφερειακά αεροδρόμια και το Ελληνικό, βρίσκονται στο στόχαστρο οι συγκοινωνίες, με αρχή την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της Εταιρείας Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού (ΕΕΣΣΤΥ).

Το σχέδιο είναι ήδη γνωστό και προδιαγεγραμμένο.

Οι αστικές συγκοινωνίες θα είναι η επόμενη δραστηριότητα, που μεθοδεύεται να παραδοθεί στα αδηφάγα ιδιωτικά, κερδοσκοπικά συμφέροντα, αδιαφορώντας για τις δραματικές συνέπειες αυτών των επιλογών για τον ελληνικό λαό. Αδιαφορώντας για τα ακριβά ναύλα και την ανασφάλεια των ιδιωτικών μεταφορικών μέσων.

Δεν θα περάσουν τα καταστροφικά σχέδια, ο αγώνας θα συνεχιστεί, γιατί οι δημόσιες συγκοινωνιες είναι υπόθεση που μας αφορά όλους».


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Προκλήσεις Βόρειας Μακεδονίας: Ποιες είναι συνέπειες των Σκοπίων

Ο Άγγελος Συρίγος, καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και βουλευτής της ΝΔ, εξήγησε μιλώντας στον Σκάι, τι …