Έρχονται αντισταθμιστικά μέτρα για όσους έχασαν το ΕΚΑΣ

SYNTAXEKAS

«Μελετάμε κάποια πράγματα στα οποία δεν έχουμε καταλήξει, όπως ελάφρυνση στους λογαριασμούς των ΔΕΚΟ ή στον ΕΝΦΙΑ. Αυτά είναι μέτρα που θα προσδιοριστούν, σε συνεργασία με τους συναρμόδιους υπουργούς Οικονομικών», δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, επιχειρώντας να αμβλύνει τις αντιδράσεις των συνταξιούχων και γενικότερα της Ελληνικής κοινωνίας που στο μεγαλύτερο βαθμό της ζει από τις συντάξεις των γονέων.

Ο υπουργός δεν παρέλειψε με μεταθέσει τμήμα των ευθυνών για το κόψιμό του και στην αντιπολίτευση, μη αναλαμβάνοντας την πλήρη ευθύνη την δική του και της συγκυβέρνησής του ως όφειλε……

Είπε λοιπόν μεταξύ άλλων:

«Με τις ψήφους της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού, η κατάργηση του ΕΚΑΣ αποφασίστηκε, τον Ιούλιο του 2015, με το νόμο 4336/2015.

Ο στόχος της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης ήταν να βρει ισοδύναμα και αποτελεσματικότερα μέτρα για την αντιμετώπιση της φτώχειας των ηλικιωμένων.

Και αυτό το μέτρο ήταν, προφανώς, η εθνική σύνταξη.

Μέχρι το 2018, που θα γίνει ο επανυπολογισμός, οι δικαιούχοι του ΕΚΑΣ είναι, πράγματι, εκτεθειμένοι.

Στις επόμενες ημέρες, θα υπάρξει συνάντησή του με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη, για να μελετηθούν αντισταθμιστικά μέτρα, που «θα απαλύνουν σε έναν βαθμό» την πίεση που υφίστανται στο εισόδημά τους αυτοί οι χαμηλοσυνταξιούχοι.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Αύξηση του παγκόσμιου ΑΕΠ κατά 7% σε μία 10ετία λόγω επενδύσεων στην AI βλέπει ο ΟΟΣΑ

Έρευνες εκτιμούν ότι η παγκόσμια αγορά της ΑΙ, που περιλαμβάνει το hardware, το software και …