Πάγιο καθεστώς οι απλήρωτοι εργαζόμενοι

MISTHOS-EXAFANISH3

Τείνει να γίνει καθεστώς και εξαπλώνεται σαν μεταδοτική ασθένεια, να μην πληρώνουν το προσωπικό τους όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι, οι οποίοι δεν ξέρουν τι άλλο να κάνουν, από το να προχωρούν στο πρώτο στάδιο σε δημόσια καταγγελία της επιχείρησης, πριν ακολουθήσουν το δρόμο των κινητοποιήσεων, όταν οι μήνες αυξάνονται δραματικά, στις καθυστερήσεις καταβολής των δεδουλευμένων.

Έτσι συμβαίνει με βάση την καταγγελία τους και στην Τεχνική εταιρεία ανελκυστήρων «Γαϊτάνος ΕΕ», για την οποία το σωματείο προσωπικού καταγγέλλει πως:

«Έχει τους εργαζομένους απλήρωτους από 1 έως 7 μήνες καταγγέλλουν οι ηλεκτροτεχνίτες της Αττικής, που χθες απήργησαν, έπειτα από τη συνεχή κοροϊδία της εργοδοσίας για εξόφληση των μισθολογικών οφειλών. Οι εργαζόμενοι οργάνωσαν τον αγώνα τους κάνοντας Συνέλευση, εξέλεξαν Σωματειακή Επιτροπή για καλύτερο συντονισμό και δράση με το κλαδικό σωματείο και απαίτησαν από την εργοδοσία την καταβολή των δεδουλευμένων για να προσέλθουν στη δουλειά.

Όλοι μαζί να μπορέσουμε να βάλουμε μπρος για αξιοπρεπείς μισθούς σε κάθε χώρο δουλειάς. Να σταματήσουμε την απλήρωτη εργασία που τείνει να γίνει καθεστώς. Να σταματήσουμε την αυθαιρεσία των εργοδοτών, την εργοδοτική τρομοκρατία».


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Χαμός στην Τουρκία: 16.000 τραυματίες στη γιορτή της θυσίας

Πρόκειται για μια παράδοση αιώνων που δυστυχώς όμως δεν γίνεται με κανόνες, όπως μεταδίδει από …