Σταδιακή άρση των capital controls προβλέπει ο οίκος Fitch

capital controls

Οι έλεγχοι στην κίνηση κεφαλαίων (capital controls) θα μπορούσαν να χαλαρώνουν σταδιακά από τα τέλη του 2016, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Fitch, τονίζοντας πως οι ελληνικές Αρχές, σημειώνει ο οίκος, είναι πιθανόν να θέλουν να δουν περαιτέρω βελτιώσεις στην καταναλωτική και επενδυτική εμπιστοσύνη, πριν χαλαρώσουν ουσιαστικά τα capital controls.

«Τα capital controls θα μπορούσαν να χαλαρώνουν σταδιακά από τα τέλη του 2016, εάν το πολιτικό και το λειτουργικό περιβάλλον είναι σταθερό και η Ελλάδα συνεχίζει να εφαρμόζει τις μεταρρυθμίσεις που προβλέπονται στο πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής, κατά την άποψή μας. Κατά την άποψή μας, το οικονομικό και το πολιτικό περιβάλλον παραμένουν εύθραυστα και η εμπιστοσύνη δεν έχει επιστρέψει ακόμη στο χρηματοπιστωτικό σύστημα».


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Λεωφορεία και Τρόλεϊ. Αλλαγές δρομολογίων την Τετάρτη 29.5.2024

Ο ΟΑΣΑ ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι την Τετάρτη 29 Μαΐου 2024, λόγω διεξαγωγής του …