Στο 25% του ΑΕΠ η αδήλωτη οικονομία

mauri-ergasia

Υπό την αιγίδα της ΔΟΕ καταρτίστηκε η «Διαγνωστική Έκθεση για την αδήλωτη εργασία στην Ελλάδα», την οποία επικύρωσαν το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και οι κοινωνικοί εταίροι (ΓΣΕΕ, ΣΕΒ, ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, ΣΕΤΕ), με βάση την οποία η αδήλωτη οικονομία, αγγίζει το 25% του ΑΕΠ!!!

Η διαγνωστική έκθεση αξιολογεί την έκταση, τη φύση και τους παράγοντες ώθησης της αδήλωτης οικονομίας στην Ελλάδα και παραθέτει υποδείξεις για τους τρόπους αντιμετώπισης του ζητήματος.

Στα μέτρα καταπολέμησης και αντιμετώπισης του προβλήματος, η έκθεση προτείνει την υλοποίηση μίας ολιστικής ολοκληρωμένης στρατηγικής για την αντιμετώπιση της αδήλωτης εργασίας, με ιδιαίτερη έμφαση στην επανέναρξη των συλλογικών διαπραγματεύσεων και την ενίσχυση του κοινωνικού διαλόγου.

Πάντως ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργος Κατρούγκαλος, δήλωσε:

«Είναι ιδιαίτερα σημαντική η επιβεβαίωση από όλους τους κοινωνικούς εταίρους της ανάγκης να επιστρέψει η Ελλάδα στην ευρωπαϊκή κανονικότητα, στο ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο.

Στο πλαίσιο αυτό, η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων αποτελεί τον κεντρικό εθνικό στόχο της διαπραγμάτευσης του Σεπτεμβρίου για τα εργασιακά.

Η καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας και κάθε άλλης πλευράς της εργασιακής ζούγκλας αποτελούν, επίσης, ελάχιστες προϋποθέσεις για μία δίκαιη ανάπτυξη προς όφελος όλου του λαού μας».


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Χαμός στην Τουρκία: 16.000 τραυματίες στη γιορτή της θυσίας

Πρόκειται για μια παράδοση αιώνων που δυστυχώς όμως δεν γίνεται με κανόνες, όπως μεταδίδει από …