ESM: Μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους

esm_117306077

Τις επόμενες εβδομάδες θα παρουσιάσει τις προτάσεις του, για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας, με τον Διευθύνωνοντα Σύμβουλο Κλάους Ρέγκλινγκ, σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα Les Echos, που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Οργανισμού, να δηλώνει:.

"Τρία τα βραχυπρόθεσμα μέτρα:

  • Εξομάλυνση των περιόδων αποπληρωμής του ελληνικού χρέους,

Έχουμε την εντολή και επομένως δεν χρειαζόμαστε άλλη απόφαση. Αυτή τη στιγμή, επειδή έγινε μία αποπληρωμή, η μέση διάρκεια ωρίμανσης του χρέους είναι 28 χρόνια και έχουμε τη δυνατότητα να την αυξήσουμε στα 32 χρόνια. Επομένως, μπορούμε να εργασθούμε πάνω σε αυτή και να προσαρμόσουμε σχετικά γρήγορα κάποιες για να αποφύγουμε μεγάλες αυξήσεις τους σε ορισμένα χρόνια, εξομαλύνοντας το προφίλ του χρέους.

  • Μείωση του κινδύνου των επιτοκίων για την Ελλάδα.

Εργαζόμαστε πάνω σε τρόπους προστασίας της Ελλάδας από μελλοντικές αυξήσεις των επιτοκίων.

  • Μεγάλη αύξηση των επιτοκίων το 2017 σε ένα μικρό μέρος του ελληνικού χρέους

Η εντολή μας είναι να την εξαλείψουμε. Και αυτό θα εξοικονομήσει αρκετές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. Τις αμέσως προσεχείς εβδομάδες, ασφαλώς πριν από το τέλος του έτους".


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Αγορά ακινήτων: Συνεχίζεται η αυξητική τάση τιμών- Το ενδιαφέρον επενδυτών

Ποιοι είναι οι κυριότεροι λόγοι σύμφωνα με τις πρόσφατες εκτιμήσεις της Τράπεζας της Ελλάδος  H …