Οι ταχύτητες των συντάξεων των μητέρων με ανήλικα παιδιά

mama33

Από τα 50 μέχρι και τα 67 έτη, μπορούν να πάρουν σύνταξη σε καθεστώς τριών ταχυτήτων και εφόσον θεμελίωσαν συντάξιμα δικαιώματα μέχρι το τέλος του 2012, εντάσσονται στις ευνοικές ρυθμίσεις ειδάλλως από 1ης/1ου/2013, πάνε σε σύνταξη στα 67!

Αναλυτικά:

1. Κερδισμένες είναι όσες έπιασαν τα έτη ασφάλισης μέχρι το τέλος του 2012 και πρόλαβαν να συμπληρώσουν το όριο ηλικίας έως τις 18 Αυγούστου 2015. Διατηρούν το δικαίωμα συνταξιοδότησης με τα παλαιά και ιδιαίτερα ευνοϊκά όρια.

2. Σε «ενδιάμεσο» καθεστώς βρίσκονται όσες μητέρες έπιασαν τα έτη ασφάλισης μέχρι το τέλος του 2012 αλλά συμπληρώνουν την ηλικία μετά τις 19 Αυγούστου 2015. Προβλέπεται σταδιακή αύξηση του ορίου ηλικίας. Αυτό θα γίνει ως εξής:

- Οι ασφαλισμένες θα δουν ποια χρονιά θα πιάσουν το παλαιό όριο (δηλαδή αυτό που προβλεπόταν στον προηγούμενο νόμο). Θα μπορέσουν να αποχωρήσουν όποτε πιάσουν την ηλικία που προβλέπεται τη συγκεκριμένη χρονιά.

3. Χαμένες είναι οι γυναίκες που συμπληρώνουν τον χρόνο ασφάλισης από 1ης Ιανουαρίου 2013 και μετά. Δεν υπάρχει ειδικό καθεστώς συνταξιοδότησης και επομένων ακολουθούν τα γενικά όρια ηλικίας που είναι κοινά για άνδρες και γυναίκες.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Αρχηγικός «συνωστισμός» στη Βόρεια Ελλάδα

Για τη Νέα Δημοκρατία είναι μια πολύ ευαίσθητη περιοχή με τα κόμματα από τα δεξιά …