Kάρτα και επίδομα ανεργίας για τους υπό κατάρτιση σε ΙΕΚ ανέργους

 oaeddddd

Τη διαβεβαίωση ότι οι "επιδοτούμενοι άνεργοι του ΟΑΕΔ θα συνεχίσουν να λαμβάνουν επίδομα ανεργίας και να έχουν κάρτα ανεργίας όσο καταρτίζονται σε ΙΕΚ", έδωσε από το βήμα της βουλής, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου.

«Οι επιδοτούμενοι άνεργοι συνεχίζουν να διατηρούν την ιδιότητα του ανέργου κατά τη διάρκεια των σπουδών τους, εφόσον δεν έχει λήξει η επιδότησή τους. Ως εκ τούτου, συνεχίζεται η καταβολή του επιδόματος τακτικής ανεργίας.
οι εργαζόμενοι σπουδαστές των οποίων λύεται ή λήγει η σχέση εργασίας επίσης κατά τη διάρκεια της κατάρτισής τους δικαιούνται τακτική επιδότηση.

Οι μη επιδοτούμενοι άνεργοι θα παραμένουν εγγεγραμμένοι στο Μητρώο, δηλαδή δεν θα τους παίρνουν πίσω την κάρτα ανεργίας και δεν θα λογίζεται η διάρκεια των σπουδών τους στον χρόνο της ανεργίας.

Για το τελευταίο θέμα θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση, καθώς είναι «περίπλοκο», τόνισε απαντώντας στην ερώτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπης Τζούφη.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Κομισιόν: Η πρόταση Μητσοτάκη για την «ασπίδα» αεράμυνας στο debate - Τι είπαν

Στο debate συμμετείχαν οι 5 υποψήφιοι για την προεδρία της Κομισιόν: Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν (Γερμανία), Νίκολας …