Ασυδοσία: Απολύθηκαν απλήρωτοι εργαζόμενοι!

oiele-22

Επιστολή προς τον Υπουργό Παιδείας, ζητώντας αμέσως να διερευνηθεί το δράμα των απλήρωτων ιδιωτικών εκπαιδευτικών και των απολύσεών τους, απέστειλε η ΟΙΕΛΕ, αγανακτισμένη όπως τονίζει από την αποκάλυψη ότι σε μια τέτοια υπόθεση εμπλέκεται ο Αντιπρόεδρος των σχολαρχών.

Στην ανακοίνωσή της μεταξύ άλλων καταγγέλλει:

«Μετά τις δεκάδες καταγγελίες για καθυστερήσεις μισθοδοσίας από ιδιωτικά σχολεία έφτασε στην ομοσπονδία μας η είδηση της πιο σοβαρής έως τώρα παρανομίας, καθώς η υπόθεση έχει μεγάλη ηθική, θεσμική και πολιτική βαρύτητα.

  • Ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου των Σχολαρχών, ιδιοκτήτης του ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου Αριστοτέλειο στην Κόρινθο, απέλυσε δύο εκπαιδευτικούς τους οποίους είχε επί 12 μήνες και πλέον απλήρωτους.

Τώρα αντιλαμβανόμαστε όλοι για πoιο λόγο ο συγκεκριμένος δημόσια το 2010 ζητούσε ενώπιον των εκπροσώπων της ΟΙΕΛΕ την κατάργηση του Ν.682/77 και την καθιέρωση ατομικού μισθού για τους εκπαιδευτικούς σε συνεννόηση με τον ιδιοκτήτη!

Όταν ακόμη και η ηγεσία των εκπροσώπων των ιδιωτικών σχολείων προχωρεί σε τέτοιου είδους πρακτικές οικονομικής εξουθένωσης και ηθικής καταβαράθρωσης των εκπαιδευτικών, δεν είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς τι συμβαίνει στα υπόλοιπα ιδιωτικά σχολεία. Προκύπτουν, όμως, σαφέστατες ευθύνες για υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Παιδείας που είτε αδιαφορούν, είτε συνειδητά κλείνουν τα μάτια στις παρανομίες των σχολαρχών, στηρίζοντας έμμεσα τη διαιώνιση της νοσηρής αυτής κατάστασης.

  • Προκύπτει, επίσης, ζήτημα εποπτείας των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης κυρίως σε ότι αφορά τις μισθοδοτικές καταστάσεις που θα έπρεπε να ελέγχονται σε μηνιαία βάση.

Υ.Γ: Η ημερομηνία καταγγελίας σύμβασης εργασίας 24/6/2016 θέτει σοβαρότατο ζήτημα εγκυρότητας των εκδιδόμενων από το συγκεκριμένο εκπαιδευτήριο τίτλων σπουδών.»


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Τασούλας: Το παράδειγμα μιας ζωής με προσφορά μας άφησε ο Λευτέρης Καλογιάννης

Ο κ. Τασούλας σημείωσε επίσης ότι «Το τελευταίο ίσως από τα γραπτά του, που ήταν …