Aύξηση στον δείκτη βιομηχανικής παραγωγής

biomhxania

Kατά 2,9% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο Δείκτη του Μαΐου 2015, έναντι μείωσης 4,3% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του 2015 προς το 2014, ενισχύθηκε με βάση τα προσωρινά  στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, ο Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής του Μαΐου.

Ειδικότερα:

  • Ο μέσος Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής της περιόδου Ιανουαρίου - Μαΐου 2016, εμφάνισε μικρή αύξηση 0,8% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο Δείκτη της περιόδου Ιανουαρίου - Μαΐου 2015, έναντι ανόδου 0,7% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του 2015 προς το 2014.
  • Σε ότι αφορά τον εποχικά διορθωμένο ως προς την επίδραση μηνιαίων γεγονότων (π.χ. εορτές, τουριστική περίοδος κ.λπ.) Γενικό Δείκτη Βιομηχανικής Παραγωγής του Μαΐου 2016, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο Δείκτη του Απριλίου 2016, παρουσίασε μείωση κατά 4,1%.

Η αύξηση του διορθωμένου ως προς το πλήθος των εργασίμων ημερών Δείκτη κατά 2,9% τον Μάιο, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Μαΐου 2015, οφείλεται κυρίως στην αύξηση του Δείκτη Παραγωγής Μεταποιητικών Βιομηχανιών κατά 6,6%, καθώς ο Δείκτης Παραγωγής Ορυχείων - Λατομείων εμφάνισε μείωση κατά 22,8%, ο Δείκτης Παραγωγής Ηλεκτρισμού κατά 2,1% και ο Δείκτης Παροχής Νερού κατά 4,5%.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Στη Βουλή προσχέδιο προϋπολογισμού - Μέτρα μείωσης φορών κι αύξησης εισοδημάτων

Ένας προϋπολογισμός ο οποίος θα είναι απολύτως συντονισμένος με το Μεσοπρόθεσμο Δημοσιονομικό Διαρθρωτικό Σχέδιο που …