Σε κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στα ναυπηγεία Ελευσίνας-Δίπλα τους η ΓΣΕΕ(VIDEO&ΦΩΤΟ)

eleusina12

Την ενέργεια του υπουργείου να μπλοκάρει τους λογαριασμούς της εταιρείας μέσω των οποίων πραγματοποιείται η μισθοδοσία τους αλλά και άλλες κινήσεις οπως πληρωμές προμηθευτών και εισπράξεις από πελάτες, καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι των ναυπηγείων Ελευσίνας, οι οποίοι τελούν σε κινητοποιήσεις, μιλώντας για "απόφαση του υπουργείου είναι αυθαίρετη, με δεδομένο ότι υπάρχει σαφής διάταξη από το νόμο 4361/16 που προστατεύει τους λογαριασμούς της εταιρείας μέχρι να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα κατασκευής των δύο πυραυλακάτων που είχαν αναλάβει τα ναυπηγεία Ελευσίνας."

Στο πλευρό τους βρίσκεται από την πρώτη στιγμή η ΓΣΕΕ, με το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής Θανάση Δανούση, να δηλώνει μιλώντας στους εργαζόμενους:

Στις καταγγελίες τους οι εργαζόμενοι, τονίζουν ότι  δεν κατανοούν "την παράλογη και παράνομη την ενέργεια του υπουργείου Οικονομικών και αναρωτιούνται ποιους εξυπηρετεί το λουκέτο στα ναυπηγεία, κάνοντας λόγο για παραλογισμό ή δόλια ενέργεια", καθώς μόλις πρόσφατα είχαν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους Έλληνες εφοπλιστές για να χρησιμοποιήσουν τις υπηρεσίες του ναυπηγείου, συμφωνίες που θα μπορούσαν να είχαν δημιουργήσει τις συνθήκες για να εξέλθουν τα ναυπηγεία από το αδιέξοδο.

Επίσης το ναυπηγείο Ελευσίνας είχε κάνει διακανονισμό με τη ΔΕΗ και είχε συμφωνηθεί μέρος των οφειλομένων να αποπληρωθεί από τo Πολεμικό Ναυτικό και άλλο ένα μέρος από την εταιρεία.

Οι επόμενες ημέρες θα αποσαφηνίσουν πολλά για τις κυβερνητικές προθέσεις......


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Νόμος 5111/2024 για την προστασία καταναλωτή και λειτουργία της αγοράς

Νόμος 5111/2024 – ΦΕΚ Τεύχος Α 76/24.05.2024Διατάξεις για την ενίσχυση της προστασίας του καταναλωτή, της …