Ασφαλισμένοι χωρίς σύνταξη! 192 ευρώ η προσωρινή μειωμένη

syntajxeis

Όσοι νέοι συνταξιούχοι συνταξιοδοτηθούν με αναπηρία 50% ή με μειωμένη (έως και πέντε έτη νωρίτερα από τα γενικά ηλικιακά όρια) ή λόγω χηρείας, οφείλουν να γνωρίζουν πως με το νέο ασφαλιστικό, θα πρέπει να ζήσουν κτά το κράτος μόλις με 192 ευρώ - 268 ευρώ τον μήνα, αλλά δεν ξέρουμε αν το κράτος μας πιστεύει ότι από αυτά τα χρήματα θα πρέπει να κάνουν και αποταμίευση!

Όοσν αφορά στα ποσά των προσωρινών συντάξεων για όσους συνταξιοδοτούνται με πλήρη σύνταξη θα είναι από 384 ευρώ η κατώτατη μέχρι 768 ευρώ η ανώτατη, ανάλογα με το ύψος των αποδοχών τους τους τελευταίους 12 μήνες πριν από τη συνταξιοδότηση.

Από την άλλη αυτοί που δεν έχουν καταθέσει όλα τα δικαιολογητικά, όσοι δεν έχουν διακόψει την εργασία τους, αν δεν έχουν αναγνωρίσει  χρόνο ασφάλισης που χρειάζεται για να συνταξιοδοτηθούν και όσοι οφείλουν ασφαλιστικές εισφορές, οι οποίες υπερβαίνουν τα προβλεπόμενα από το άρθρο 43 του Ν.3996/2011 ποσά (20.000 ευρώ κατ’ ανώτατο όριο για τον ΟΑΕΕ και 15.000 ευρώ κατ’ ανώτατο όριο για το ΕΤΑΑ), δεν θα λάβουν κανενός είδους προσωρινής σύνταξης!.

Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 
Η χορήγηση προσωρινής σύνταξης με τις διατάξεις του άρθρου 29 του Ν. 4387/2016 αφορά αιτήσεις συνταξιοδότησης οι οποίες κρίνονται με το νέο τρόπο υπολογισμού της σύνταξης που θεσπίζεται με τον νόμο αυτό.

Το ποσό της προσωρινής σύνταξης του άρθρου 29 του Ν. 4387/2016 κυμαίνεται από 384 ευρώ έως 768 ευρώ. Το ανώτατο και το κατώτατο ποσό προσωρινής σύνταξης ισχύει μόνο όταν χορηγείται πλήρης σύνταξη λόγω γήρατος ή αναπηρίας (με ποσοστό 80% και άνω). Σε περίπτωση που ο ασφαλισμένος δικαιούται μειωμένη σύνταξη, το ανώτατο και κατώτατο όριο μειώνονται ανάλογα, σύμφωνα με το ισχύον κατά περίπτωση και αιτία συνταξιοδότησης ποσοστό μείωσης.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Φορολογικές δηλώσεις: Χωρίς επιπλέον φόρο το 77% - Στα 349 ευρώ η μέση επιστροφή

Για τους 77 στους 100 φορολογούμενους δεν προκύπτει επιπλέον φόρος- Επιπλέον φόρο καλούνται να πληρώσουν …