ΓΣΕΕ: Αδιαπραγμάτευτες οι "κόκκινες" γραμμές των εργαζομένων

panagopoulosdhmhtrhs

Τις κόκκινες γραμμές της ΓΣΕΕ στον «διάλογο» για τα εργασιακά αποσαφήνισε ο πρόεδρος της Γιάννης Παναγόπουλος, ο οποίος σε δηλώσεις του στο Πρώτο Πρόγραμμα στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ, ανακοίνωσε χωρίς δισταγμούς τις προθέσεις και τους στόχους του ΔΝΤ, που η Ελλάδα έχει καθήκον να μην εφαρμόσει.

«Βάζουμε μία ατζέντα και μετά προσπαθούμε να βγάλουμε τα μάτια μας. Πολλά θέματα που αναδεικνύονται αναφορικά με τις απαιτήσεις των δανειστών στα εργασιακά, όπως αυτό του 13ου και 14ου μισθού, δεν είναι προς συζήτηση στη διαπραγμάτευση
Τα μείζονα ζητήματα είναι τρία:
  • η μη απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων,
  • η περιφρούρηση του δικαιώματος της απεργίας και ο περιορισμός του δικαιώματος των εργοδοτών για ανταπεργία
  • το πέρασμα των συλλογικών διαπραγματεύσεων στα χέρια των κοινωνικών εταίρων.

Πάγια επιδίωξη του ΔΝΤ είναι η απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων στην Ελλάδα που υπηρετεί τη λογική του προγράμματος της εσωτερικής υποτίμησης. Το πρόβλημα είναι η αριθμολαγνεία των δανειστών για την αξιολόγηση οποιουδήποτε προγράμματος, αδιαφορώντας για την πραγματική οικονομική κατάσταση των πολιτών και την εν γένει εικόνα της οικονομίας της χώρας μας».


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Με κινεζικά κεφάλαια το ράλι στα ακίνητα

Συνολικά το 2023 στην ελληνική αγορά ακινήτων εισέρρευσαν κεφάλαια 2,13 δισ. ευρώ, αποτελώντας νέο ιστορικό …