Η εργασιακή δουλεία του 21ου αιώνα εδρεύει στην Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων!

lipasmataλι

Σκληραίνει τη στάση απέναντι στις εργασιακές συνθήκες δουλείας που επικρατούν στην Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων (ΒΦΛ) η ΓΣΕΕ, με τον ΓΓ της γραμματέα Νίκο Κιουτσούκη, να μην μασά τα λόγια του και να αποκαλύπτει όλα όσα βιώνουν οι εργαζόμενοι της, «»σε ένα καθεστώς τρομοκρατίας με παράνομες απολύσεις και εκφοβισμούς».

Κιουτσούκης-ΓΓ ΓΣΕΕ: Γαλέρα εργαζομένων ή κρεματόριο ανέργων η ΒΦΛ

«Η πρόταση της διοίκησης της εταιρίας προς το Σωματείο και τους εργαζόμενους συνοψίζεται σε δυο φράσεις:

ή στη γαλέρα και στο Νταχάου εργαζομένων ή στο κρεματόριο ανέργων

Ζητάμε από την κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό κ. Γιώργο Κατρούγκαλο να πάρουν ξεκάθαρη θέση.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η Ομοσπονδία Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος (ΟΕΧΒΕ), η οποία με την σειρά της κατήγγειλε πως «Η εταιρία προχώρησε σε μηνύσεις προς το σύνολο των εργαζομένων και ταυτόχρονα σε απολύσεις χωρίς αποζημίωση.»

Η εταιρία που ανήκει στον όμιλο Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, έχει ζητήσει έως και την οικειοθελή απόλυση των εργαζομένων με τους εργαζόμενους να καταγγέλλουν πως τελική της πρόθεση είναι να τους μεταφέρει, «σε τρεις άλλες εταιρίες της, ως εργολαβικούς εργαζόμενους, χωρίς ίχνος εργασιακού δικαιώματος».


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Με κινεζικά κεφάλαια το ράλι στα ακίνητα

Συνολικά το 2023 στην ελληνική αγορά ακινήτων εισέρρευσαν κεφάλαια 2,13 δισ. ευρώ, αποτελώντας νέο ιστορικό …