Εισόδημα με «μπλοκάκι», από αλλοδαπό εργοδότη(Η Φορολόγηση)

misthotos-mplokaki

Διευκρινίσεις για το πώς φορολογείται το εισόδημα με «μπλοκάκι», όταν ένας από τους εργοδότες έχει την έδρα του στο εξωτερικό και δεν έχει ελληνικό ΑΦΜ, δίνει με εγκύκλιό της η ΓΓΔΕ, η οποία υποστηρίζει πως "στην  περίπτωση αυτή δεν μπορεί να γίνει χρήση της ευνοϊκής ρύθμισης του άρθρου 12 παρ. στ του Ν. 4172/2013, που δίνει τη δυνατότητα σε όσους δηλώνουν εισόδημα βάσει εγγράφων συμβάσεων παροχής υπηρεσιών ή έργου με όχι περισσότερους από 3 «εργοδότες» ή αν το εισόδημα αυτό δεν υπερβαίνει το 75%, να φορολογούνται με την κλίμακα των μισθωτών. Η ευνοϊκότερη αυτή φορολόγηση ισχύει όταν ο «εργοδότης» έχει φορολογική κατοικία στην Ελλάδα."

Αναλυτικά η Εγκύκλιος ΕΔΩ


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Η ομιλία του Έντι Ράμα στο Γαλάτσι - Τι είπε ο Αλβανός Πρωθυπουργός

Στίχους του γνωστού Αλβανού ποιητή Naim Frasheri αφιέρωσε στον Έλληνα Πρωθυπουργό Μήνυμα στον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο …