ΟΓΑ: Καμία μεταβολή στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης λόγω γήρατος

sintaksiouxoi-logariazoun

Στα περί «δήθεν» αύξησης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης(όπως χαρακτηριστικά αναφέρει) λόγω γήρατος των ασφαλισμένων του ΟΓΑ,  μετά την ανάρτηση στην «Διαύγεια» της αρ. 6/2016 εγκυκλίου, αποφάσισε να δώσει διευκρινίσεις ο Οργανισμός, εκδίδοντας σχεετική ανακοίνωση στην οποία τονίζει πως  πως δεν υπάρχουν μεταβολές.

1.Δεν υπάρχει καμία μεταβολή στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης λόγω γήρατος των ασφαλισμένων του ΟΓΑ. Οι ασφαλισμένοι του ΟΓΑ συνταξιοδοτούνται στο 67ο έτος της ηλικίας τους με 15 χρόνια ασφάλισης ή στο 62ο έτος με 40 χρόνια ασφάλισης.

2.Η εγκύκλιος αρ. 6/2016 αφορά γνωστοποίηση  στους Υπαλλήλους και τους Ανταποκριτές του ΟΓΑ των διατάξεων του Ν.4336/2015 που έχουν σχέση με την καθιέρωση ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης λόγω γήρατος για εκείνους τους ασφαλισμένους που συνταξιοδοτούνται με τις διατάξεις του αρ. 37 του Ν.3996/2011, δηλαδή για τις περιπτώσεις εκείνες που είναι γονείς, σύζυγοι και αδελφοί ατόμων με αναπηρία.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Πάσχα: Πώς κινήθηκε η αγορά

Έξι στους δέκα καταναλωτές διατήρησαν και αύξησαν τις αγορές τους φέτος - Καλύτερη σε σχέση με …