Αποσύρθηκε η διάταξη για τα εκτός σχεδίου οικόπεδα

skoyrlethw-oikoped

Σε απόσυρση άρον-άρον του άρθρου που καθιστούσε μη οικοδομήσιμα χιλιάδες στρέμματα αγροτικής γης σε όλη την Ελλάδα προχώρησε τελικά ο αρμόδιος υπουργός Πάνος Σκουρλέτης, μπροστά στο σάλο που δημιουργήθηκε και τον φόβο μιας μεγαλύτερης αντίδρασης και κατακραυγής για την κυβερνητική πολιτική.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος εμφανίστηκε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής και ενημέρωσε τους βουλευτές ότι αποσύρει το άρθρο 50 που απαγορεύει την δόμηση σε αγροτεμάχια μικρότερα των 4 στρεμμάτων, που χαρακτηρίζονταν αγροτεμάχια υψηλής παραγωγικότητας.

«Κρίνεται σκόπιμο το άρθρο αυτό να αποσυρθεί και να επανέλθει ώστε να μην έχουμε πολίτες που αισθάνονται ότι κάπου αδικούνται» τους δήλωσε ο υπουργός.

Στη υπόθεση είχε παρέμβει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ), καταγγέλλοντας "πως χιλιάδες δομήσιμα αγροτεμάχια σε όλη τη χώρα θα μετατραπούν, άμεσα σε απλά χωράφια, με ότι αυτό συνεπάγεται οικονομικά για τους κατόχους τους, αλλά και για τον κλάδο της οικοδομής, που θα μπορούσε δυνητικά να προσδοκά σε κάποια έσοδα από την ανέγερση κτισμάτων σε αυτά τα ακίνητα. Πρόκειται για έναν ακόμα «παράγοντα έμμεσης εξώθησης των πολιτών στην αυθαίρετη δόμηση".

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Αυγενάκης: Ερευα και για 1.000 περιπτώσεις παράνομων ενισχύσεων

Υπογράμμισε ότι όλες οι περιπτώσεις παράνομων ενισχύσεων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ που εντοπίσθηκαν από τις διωκτικές …