Eurostat: Στο 0,2% ο πληθωρισμός

EUROSTATA

Στο 0,2% διαμορφώθηκε ο ετήσιος πληθωρισμός στη Ελλάδα τον Ιούνιο του 2016, από -0,2% που ήταν τον Μάιο, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύει σήμερα η Eurostat. Πριν από έναν χρόνο, το αντίστοιχο ποσοστό ήταν -1,1%.

Συνολικά, στην Ευρωζώνη ο ετήσιος πληθωρισμός τον Ιούνιο ήταν 0,1% από -0,1% τον Μάιο, όπως και πριν από έναν χρόνο.

Σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο ετήσιος πληθωρισμός ήταν μηδενικός τον Ιούνιο, σε σχέση με τον Μάιο που ήταν -0,1% και 0,1% πριν από έναν χρόνο.

Αρνητικοί ετήσιοι ρυθμοί πληθωρισμού παρατηρήθηκαν τον Ιούνιο του 2016 σε 13 κράτη μέλη της ΕΕ.


Τα χαμηλότερα ετήσια ποσοστά καταγράφηκαν στη Κύπρο (-2,0%), τη Βουλγαρία (-1,9%) και την Κροατία (-1,2%). Τα υψηλότερα ετήσια ποσοστά καταγράφηκαν στο Βέλγιο (1,8%), τη Σουηδία (1,2%) και τη Μάλτα (1,0%).

Σε σύγκριση με τον Μάιο του 2016, ο ετήσιος πληθωρισμός μειώθηκε σε δύο κράτη μέλη, παρέμεινε σταθερός σε οκτώ και αυξήθηκε σε 17.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Κ. Μαύρος (ΔΕΗ): Αναγκαίες οι επενδύσεις σε ΑΠΕ για την ενεργειακή ασφάλεια

Συνομιλώντας με τον Daniel Franklin, executive editor του Economist, ο κ. Μαύρος αναφέρθηκε στα θέματα …