ΣΕΒ: Υφεση και το β' εξάμηνο του 2016

YFESHHHH

Περαιτέρω μείωση της οικονομικής δραστηριότητας το δεύτερο εξάμηνο προβλέπουν οι αναλυτές του ΣΕΒ, σε αντίθεση με την κυβέρνηση και άλλους φορείς που προβλέπουν ανάκαμψη και αφήνουν αιχμές για ελλείμματα οικονομικής και πολιτικής διακυβέρνησης στο εβδομαδιαίο οικονομικό δελτίο.

Η πρόβλεψη για μείωση της οικονομικής δραστηριότητας εδράζεται στον περιορισμό του διαθέσιμου εισοδήματος και στην αναμενόμενη μείωση της αρνητικής αποταμίευσης, καθώς εξαντλούνται τα αποθεματικά των νοικοκυριών.

Ο ΣΕΒ τονίζει ακόμα ότι «η επενδυτική άπνοια που κατατρώει τις σάρκες μας δεν είναι εύκολο να αντιστραφεί, καθώς το διεθνές οικονομικό περιβάλλον είναι ιδιαίτερα αρντητικό σε χώρες με ελλείμματα οικονομικής και πολιτικής διακυβέρνησης».

Αναζήτηση 
Η ελληνική οικονομία βρίσκεται αναζήτηση ξεκάθαρης αναπτυξιακής στρατηγικής. Προσθέτουν ότι διεθνώς η πτώση της παραγωγικότητας και η διεύρυνση των εισοδηματικών ανισοτήτων διογνώνουν τις αβεβαιότητες και οδηγούν σε αποφυγή ανάληψης οικονομικού ρίσκου.

«Οι τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης της χώρας μας χαραμίζονται στον βωμό της μικροπολιτικής αντιπαλότητας», τονίζουν οι αναλυτές του ΣΕΒ και ζητούν από το πολιτικό σύστημα να αρθεί πάνω από τις κομματικές διαμάχες και τη διαχείριση του 24ώρου. «Η κατάρρευση μιας κοινωνίας με διαχρονικά υψηλά επίπεδα ανεργίας και αδυναμία αποταμιέυσης είναι θέμα χρόνου» προειδοποιεί ο ΣΕΒ και υπογραμμίζει ότι δεν υπάρχει πια η πολυτέλεια πειραματισμού με τον χρόνο.

«Σε μία δημοκρατική κοινωνία η ελευθερία απαιτεί υπευθυνότητα και οι λύσεις δεν έρχονται όταν επικρατεί η κυβερνητική αστάθεια και η πολυδιάσταση των κομμάτων», αναφέρει ο ΣΕΒ και εκφράζει την ανησυχία του για περαιτέρω αποψίλωση της φορολογητέας ύλης και υπέρμετρης αύξησης των φόρων από το πολιτικό σύστημα σε όσους μένουν στη χώρα, ενισχύοντας τα κίνητρα της μετανάστευσης.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Λεωφόρο Κηφισίας

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών στη Λεωφόρο Κηφισίας, περιοχής Δήμου Κηφισιάς Λόγω εκτέλεσης εργασιών, το …