VIDEO σοκ από την τραγωδία στη Γαλλία-Νεκροί στη μέση του δρόμου(VIDEO&ΣΚΛΗΡΕΣ ΦΩΤΟ)

6FRANCE-CRASH_533_355

Νεότερη Ενημέρωση 13.56

Μετά από δυο χιλιόμετρα ανεξέλεγκτης πορείας, το φορτηγό που οδηγεί ο Mohamed Lahouaiej Bouhlel έχει σταματήσει. Έχει ήδη παρασύρει στο θάνατο 84 ανθρώπους. Μια ακόμη σφαγή. Η σφαγή της Ημέρας της Βαστίλης. Ο μακελάρης της Νίκαιας δέχεται τα καταιγιστικά πυρά των αστυνομικών.

Είναι η στιγμή της εκτέλεσης του 31χρονου Γαλλο-τυνήσιου, ενός πατέρα τριών παιδιών, ενός ακόμη Γάλλου που βύθισε την ίδια του τη χώρα στο αίμα αθώων ψυχών. Ήταν περίπου 22:40 το βράδυ της 14ης Ιουλίου, της εθνικής γιορτής των Γάλλων, όταν ο Mohamed Lahouaiej Bouhlel πατούσε το γκάζι του φορτηγού που είχε νοικιάσει πριν μερικές μέρες και έμπαινε στην ιστορική Promenade des Anglais της Νίκαιας για να σκοτώσει.

Ήθελε να προκαλέσει όσους περισσότερους θανάτους μπορούσε. Και γι' αυτό, φρόντισε στα δυο χιλιόμετρα που διήνυσε στην ιστορική λεωφόρο της Κυανής Ακτής να κάνει ζιγκ ζαγκ, ώστε να παρασύρει όσους πιο πολλούς πεζούς μπορούσε. Ανθρώπους που είχαν συγκεντρωθεί για να γιορτάσουν και να δουν τα πυροτεχνήματα που θα φώτιζαν τον ουρανό της Νίκαιας για την ημέρα της Βαστίλης.

Στο πρώτο video που είδε το φως της δημοσιότητας και δείχνει την αρχή της πορείας του φορτηγού που σκόρπισε το θάνατο, φαίνονται αστυνομικοί να τρέχουν για να τον σταματήσουν. Δυο χιλιόμετρα μετά, το φορτηγό σταματάει και αρχίζει η ανταλλαγή πυρών. Ένας άνδρας καταγράφει τα πάντα. Καταγράφει την εκτέλεση του μακελάρη.

Νεότερη Ενημέρωση 08.44

Νέο λουτρό αίματος στη Γαλλία, όπου δεκάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το βράδυ της Πέμπτης στη Νίκαια, όταν φορτηγό έπεσε πάνω σε πλήθος, σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ. Το περιστατικό έγινε στην τουριστική λεωφόρο Προμενάντ ντεζ Ανγκλέ.

Ο οδηγός του φορτηγού που σκότωσε τουλάχιστον 80 ανθρώπους στη Νίκαια της Γαλλίας και τραυμάτισε πολλούς άλλους, άνοιξε πυρ, πριν τον πυροβολήσουν οι αστυνομικοί και τον σκοτώσουν μεταδίδουν τα γαλλικά ΜΜΕ επικαλούμενα πηγές κοντά στις έρευνες, επιβεβαιώνοντας έτσι τις μαρτυρίες ανθρώπων που σώθηκαν.

Στους δρόμους της Νίκαιας ο γαλλικός στρατός λίγο μετά το νέο μακελειό. Οι στρατιώτες έχουν αποκλείσει το σημείο της επίθεσης και πραγματοποιούν περιπολίες από κοινού με τους αστυνομικούς.

Δυστυχώς η λίστα των νεκρών διαρκώς μεγαλώνει, καθώς πριν από λίγη ώρα ο περιφερειακός εισαγγελέας εκτίμησε πως οι νεκροί προσεγγίζουν τους 73 ενώ εκατοντάδες είναι οι τραυματίες.

Αρχική Ενημέρωση 02.12

H Γαλλία ζει ένα νέο εφιάλτη. Αυτή την φορά το σκηνικό του τρόμου έχει στηθεί στη Νίκαια της Γαλλίας όπου ένα φορτηγό έπεσε πάνω σε ένα πλήθος ανθρώπων που είχαν συγκεντρωθεί για να δουν τη ρίψη πυροτεχνημάτων για την εθνική εορτή της Γαλλίας.

Αυτό που ακολούθησε δεν το χωράει ανθρώπου νους. Πολίτες που ανυποψίαστοι ήταν στους δρόμους αυτό το βράδυ της 14ης Ιουλίου ξαφνικά άρχισαν να τρέχουν πανικόβλητοι για να ξεφύγουν.

 

Υπήρχε αίμα παντου. Οι εικόνες που καταγράφηκαν από τα κινητά τηλέφωνα και ήδη κάνουν τον γύρο του κοσμου είναι συγκλονιστικές.

Ο Φρανσουά Ολάντ που βρισκόταν στην Αβινιόν επιστρέφει εσπευσμένα στο Παρίσι και συγκαλεί υπουργικό συμβούλιο. Ο εφιάλτης δεν έχει τελειώσει.

Οι αρχές κάνουν λόγο για τρομοκρατική επίθεση, και μάλιστα το τηλεοπτικό δίκτυο BFM μιλά για τουλάχιστον 60 νεκρούς και 100 τραυματίες! Η επίθεση έγινε στη λεωφόρο Προμενάντ ντεζ Ανγκλέ, μια περιοχή πολύ δημοφιλή στους τουρίστες. Η αστυνομία έχει στήσει περίμετρο ασφαλείας στην περιοχή.

590_406828dc87e457090692d7ccf7a1a026

Οι αρχές του διαμερίσματος Αλπ-Μαριτίμ έκαναν λόγο περί επίθεσης και κάλεσαν τους πολίτες να παραμείνουν κλεισμένοι στα σπίτια τους.

ΠΗΓΗ: newsit.gr, enikos.gr


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Βορίδης στον ΣΚΑΪ: Τι είπε για ελληνοτουρκικά, επίσκεψη Ράμα και Σιλιάνοφσκα

«Πρέπει να υπάρχουν ανοιχτοί δίαυλοι επικοινωνίας», τόνισε χαρακτηριστικά για τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με …