Επιπλέον φόρο πληρώνει 1στους 3 φορολογούμενους

foroid30b143382089d3145185ceffbcc82b4_XL

Επιπλέον φόρο από αυτούς που τους αναλογεί κανονικά θα καταβάλλει φέτος το 45,71% των Ελλήνων φορολογουμένων, δηλαδή ένας στους τρεις, με βάση τα στοιχεία από την μέχρι τώρα εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων.

Ειδικότερα:

  • 2.655.000 φορολογικές δηλώσεις είναι μηδενικές.
    2.174.000 φορολογικές δηλώσεις είναι χρεωστικές και ο φόρος που θα κληθούν να πληρώσουν οι φορολογούμενοι αγγίζει περίπου τα 1500 ευρώ κατά μέσο όρο.
  • Αυτό σημαίνει ότι η πρώτη από τις τρεις δόσεις, είναι της τάξης των 500 ευρώ και θα την δώσει μέσα στον Ιούλιο!

Την ίδια ώρα που αυτοί με τα χρεωστικά θα πληρώνουν, οι ελάχιστοι με την επιστροφή φόρων που φτάνουν μόλις τους  979.000, για πρώτη φορά δεν θα πάρουν πίσω χρήματα, μιας και με το έτσι θέλω, το υπουργείο Οικονομικών θα παρακρατήσει τα χρήματά τους, ώστε να τα ισοβαθμήσει με τον ΕΝΦΙΑ που οφείλουν να πληρώσουν, ώστε αυτοί να πεθάνουν, αλλά πρώτα το κράτος να έχει λάβει τα χρήματα που αυταρχικά έχει αποφασίσει ότι χρειάζεται.....

Στα ταμεία εκτός απροόπτου υπολογίζεται να εισρεύσουν 1,1 δισεκατομμύρια ευρώ από τους φόρους εισοδήματος.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Ρεύμα: Πως διαμορφώνονται οι τιμές στα τιμολόγια Οκτωβρίου

Τα νέα τιμολόγια θα ανακοινωθούν την ερχόμενη Τρίτη 1η Οκτωβρίου οπότε θα έχει «κλείσει» η …