Μηνιαίες απολαβές 1400 ευρώ και άνω...

europlhrvmessss

Υπάρχουν ελληνικές εταιρείες που μάλιστα δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά και ζούνε σε ένα άλλο, ίσως παράλληλο, οικονομικό σύμπαν από την υπόλοιπη οικονομία; Που σε όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης έχουν ανάπτυξη με εκατοντάδες εκατομμύρια τζίρο και δεκάδες ή εκατοντάδες εκατ. κέρδη;

Που ο χαμηλότερος μισθός που δίνουν είναι τα 1400 ευρώ; που δίνουν επίδομα παρουσίας ένα μισθό; Που δίνουν δώρο στους «χαμηλόμισθους» 15ο μισθό; Που χαρίζουν 200 ευρώ για τη χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα; Και πολλά πολλά άλλα;

Κι όμως υπάρχουν τέτοιες εταιρείες και μάλιστα εισηγμένες στο εντελώς απαξιωμένο ελληνικό χρηματιστήριο.

Με πρώτη από όλες σε αυτή την κατηγορία την Καρέλιας οι οποία για το 2015 πρόσφερε ως μπόνους στους εργαζομένους της αυτά που αναφέραμε παραπάνω. Και πώς να μην το κάνει όταν με τζίρο 836,8 εκατ. ευρώ είχε κέρδη προ φόρων 84 εκατ. ευρώ και καθαρό ταμείο στο 9μηνο του 2015 πάνω από 175 εκατ. ευρώ.

Τη δεκάδα των εταιρειών που βρίσκονται σε αντίστοιχα καλή κατάσταση με δυνατά θεμελιώδη και καλή πορεία το τελευταίο διάστημα είναι όπως την συγκέντρωσε το economy365.gr:

  • Σαράντης (278 εκατ. τζίρος, 25,6 εκατ. κέρδη προ φόρων)
  • Folli Follie (τζίρος 1,19 δις, κέρδη πρό φόρων 223 εκατ.)
  • Πλαστικά Κρήτης (257 εκατ. τζίρος, 31,7 εκατ. πρό φόρων κέρδη)
  • Πλαστικά Θράκης (289 εκατ. τζίρος, 23,5 εκατ. κέρδη),
  • Jumbo (371 εκατ. τζίρος, 91 εκατ. κέρδη),
  • Aegean (921 εκατ. τζίρος, 94,5 εκατ. κέρδη,
  • ΕΛΤΟΝ (104 εκατ. τζίρος, 6,2 εκατ. κέρδη),
  • Κυριακίδης Μάρμαρα (45 εκατ. τζίρος, 19 εκατ. κέρδη)

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Αντέχει η ΕΕ νέα διεύρυνση προς τα ανατολικά;

Ο πόλεμος στην Ουκρανία θέτει ξανά στην ευρωπαϊκή ατζέντα το ζήτημα της διεύρυνσης, 20 χρόνια …