Πιέσεις οικειοθελούς παραίτησης δέχονται εκατοντάδες εργαζόμενοι

paraithsh

Δύσκολες ώρες βιώνουν πολλοί εργαζόμενοι για να υποβάλλουν "οικειοθελώς" τις παραιτήσεις τους και να μείνουν άνεργοι, από τους εργοδότες τους, με τους συνδικαλιστικούς τους εκπροσώπους να προχωρούν σε δημόσια καταγγελία, ενημερώνοντας την κοινή γνώμη, για όσα διαδραματίζονται σε βάρος εκπαιδευτικών του ιδιωτικού τομέα, γιατί αν τους απολύσουν θα πρέπει να τους αποζημιώσουν και αυτοί δεν το θέλουν αυτό.

Η ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ έχει ως εξής:

«Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται το φαινόμενο των πιέσεων σε εκπαιδευτικούς από τις διοικήσεις ορισμένων ιδιωτικών σχολείων προκειμένου αυτοί να παραιτηθούν (ακόμη και με την υπόσχεση χρηματικού μπόνους!) και να μη φανεί ότι τα σχολεία αυτά προβαίνουν σε απολύσεις!

Επειδή πληροφορηθήκαμε από εκπαιδευτικούς των Κολλεγίων Αθηνών-Ψυχικού ότι το φαινόμενο αυτό λαμβάνει χώρα και στο σχολείο τους, η Ομοσπονδία ζήτησε άμεση συνάντηση από τη διοίκηση των σχολείων προκειμένου να συζητηθεί το ζήτημα.

Για μια ακόμη φορά εφιστούμε την προσοχή των συναδέλφων να μην υποκύπτουν σε πιέσεις για να υποβάλλουν παραίτηση. Υπενθυμίζουμε ότι σε περίπτωση παραίτησης, η προϋπηρεσία του εκπαιδευτικού δεν λαμβάνεται υπόψη και επιπλέον ο εκπαιδευτικός χάνει την αποζημίωση απόλυσης και το επίδομα ανεργίας.

Ζητούμε από τους συναδέλφους να υπάρχει άμεση ενημέρωση της Ομοσπονδίας, όταν παρατηρούνται τέτοια φαινόμενα».

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΔΩ


 

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΕΚΤ: Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό τον Απρίλιο «κλειδώνουν» τη μείωση επιτοκίων

Στην ίδια κατεύθυνση συνηγορούν και τα στοιχεία για αύξηση του ΑΕΠ της Ευρωζώνης κατά 0,3% …