Η απόφαση του ΣτΕ για την άδεια ανατροφής παιδιών

mama-paidi

"Nα τύχει ανάλογης εφαρμογής η διάταξη του άρθρου 53 παρ. 2 τελευταίο εδάφιο του Υπαλληλικού Κώδικα, με την οποία προβλέπεται ότι, σε περίπτωση πολύδυμης κύησης, η εννεάμηνη άδεια ανατροφής τέκνου, με αποδοχές, προσαυξάνεται κατά έξι (6) μήνες για κάθε τέκνο πέραν του ενός, σε περίπτωση υιοθεσίας από δικαστικό λειτουργό, με την ίδια δικαστική απόφαση, δύο τέκνων διαφορετικής ηλικίας, αποφάσισε  το Συμβούλιο της Επικρατείας, που ασχολήθηκε με το ζήτημα, εξηγώντας:

"Kαι τούτο, διότι η περίπτωση της υιοθεσίας από δικαστικό λειτουργό, με την ίδια δικαστική απόφαση, δύο τέκνων διαφορετικής ηλικίας δεν δύναται να εξομοιωθεί με την περίπτωση της απόκτησης από φυσική μητέρα δικαστικό λειτουργό δύο γνησίων τέκνων διαφορετικής ηλικίας, κατά την οποία (περίπτωση) θεμελιώνεται δικαίωμα της φυσικής μητέρας δικαστικού λειτουργού προς λήψη άδειας ανατροφής εννέα (9) μηνών, με αποδοχές, για καθένα από τα δύο γνήσια τέκνα, δηλαδή άδειας ανατροφής, με αποδοχές, συνολικής διάρκειας δέκα οκτώ (18) μηνών, δοθέντος ότι οι προαναφερόμενες δύο κατηγορίες δικαστικών λειτουργών τελούν υπό διαφορετικές συνθήκες.

Επομένως, σε περίπτωση υιοθεσίας από δικαστικό λειτουργό, με την ίδια δικαστική απόφαση, δύο τέκνων διαφορετικής ηλικίας, ο θετός γονέας δικαστικός λειτουργός δικαιούται να λάβει, πέραν της άδειας ανατροφής εννέα (9) μηνών, με αποδοχές, για το πρώτο θετό τέκνο, επιπλέον άδεια ανατροφής έξι (6) μηνών, με αποδοχές, για το δεύτερο θετό τέκνο."

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣτΕ


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΑΑΔΕ: Παροχή επιπλέον χρόνου στη διασύνδεση για 7.600 επιχειρήσεις με ασύμβατα συστήματα

Οι εν λόγω επιχειρήσεις διαθέτουν συστήματα, τα οποία, με βάση τα στοιχεία που έλαβε από …