Η καταδίκη εργαζόμενου και η αντίδραση του Συνδικάτου του

diaksthrioooo
Για εξύβριση καταδικάστηκε τελικά από το Εφετείο Πλημμελημάτων Μυτιλήνης, ο δημοσιογράφος Στρατής Μπαλάσκας, για την παρουσίαση και προβολή ρεπορτάζ ενάντια στις απόψεις εκπαιδευτικού, με τις οποίες απασχόλησε την εκεί τοπική κοινωνία.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών, αντέδρασε με την ακόλουθη ανακοίνωσή της:
"Δικαίωμα και υποχρέωση του δημοσιογράφου είναι να αποτυπώνει την αλήθεια και να διαφωτίζει τους πολίτες σε σημαντικά ζητήματα που αφορούν την κοινωνία και την πολιτική.
Το καινοφανές της υπόθεσης, είναι ότι όσα ισχυρίστηκε στο επίμαχο δημοσίευμα ο δημοσιογράφος, αποδείχτηκαν πέραν πάσης αμφιβολίας, τόσο στο πρωτόδικο δικαστήριο όσο και στο Εφετείο.
Η μάχη για τη δημοκρατία είναι ένας αγώνας διαρκής και οι δημοσιογράφοι οφείλουν να μείνουν στην πρώτη γραμμή και να μην λυγίσουν."


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Μητσοτάκης: Θερμό τετ α τετ με Λουτσέσκου στη Θεσσαλονίκη

Ο πρωθυπουργός συνεχάρη τον Ρουμάνο τεχνικό του ΠΑΟΚ για την κατάκτηση του πρωταθλήματος Στη Θεσσαλονίκη …