Δολοφονήθηκε εργαζόμενος μέσα στο σπίτι του και μπροστά στα παιδιά του

mexiko

Με σφαίρες μπροστά στη γυναίκα του και τα δύο παιδιά τους, σκοτώθηκε μεξικανός δημοσιογράφος, όπως γνωστοποίησε δικαστική πηγή. Ο Πέδρο Ταμάγιο Ρόσας, 45 χρόνων, εργαζόταν για δύο εφημερίδες της πολιτείας Βερακρούς (Al Calor Politico και Pinero de la Cuenca), σκοτώθηκε μέσα στο σπίτι του από δύο ενόπλους που στη συνέχεια διέφυγαν, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εισαγγελίας σε μια χώρα που παραμένει μια από τις πιο επικίνδυνες στον κόσμο για τους εργαζόμενους στα μέσα ενημέρωσης.

Ο άτυχος δημοσιογράφος είχε καλύψει τον Ιούνιο του 2014 την ανακάλυψη μαζικών τάφων από τους οποίους εκτάφηκαν οι σοροί 35 ανθρώπων, πιθανόν θυμάτων του καρτέλ ναρκωτικών Λος Θέτας που δρα σ' αυτή την πολιτεία και ήταν υπό την προστασία της αστυνομίας αφού είχε δεχθεί απειλές τον Ιανουάριο.

Από την αρχή του χρόνου, οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα έχουν καταγγείλει τις δολοφονίες εννέα δημοσιογράφων στο Μεξικό. Από το 2000, περισσότεροι από 90 δημοσιογράφοι έχουν σκοτωθεί και τουλάχιστον 17 έχουν εξαφανιστεί.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Ανδρουλάκης σε Δούκα: Ας μην ψάχνουν κάποιοι σωσίβιο σε μια τεχνητή πόλωση

Κανένας στενός συνεργάτης του κ. Ανδρουλάκη δεν έχει καταφερθεί με ανάρμοστο τρόπο εναντίον κανενός υποψηφίου …