Eπί της αρχής υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τον εκλογικό νόμο-Σκληρή αντιπαράθεση(VIDEO)

vouli-630x400

Νεότερη Ενημέρωση 22 Ιούλ 2016 @ 01:33

Δεκτό κατά πλειοψηφία έγινε επί της αρχής το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης για την αναλογική εκπροσώπηση των πολιτικών κομμάτων.

Υπέρ ψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Ένωση Κεντρώων. Κατά η Νέα Δημοκρατία, η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι. «Παρών» ψήφισε το ΚΚΕ, ενώ απείχε η Χρυσή Αυγή.

Εντωμεταξύ, σκληρή ήταν αντιπαράθεση μεταξύ Τσίπρα, Γεννηματά και Καμμένο, με βαρύτατους χαρακτηρισμούς.

"Τι είδους αριστερά είσαστε που κυβερνά με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, την ακροδεξιά απόφυση; Ή που προσπαθεί να βρει συνεργασίες με τον κύριο Λεβέντη;΄Να είστε πολύ πιο προσεκτικός κύριε πρωθυπουργέ γιατί δεν έχετε καμία αξιοπιστία και κανένα κύρος", είπε απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά.

Αρχικά απάντησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, λέγοντας πως είναι ουραγός όχι μόνο του κυρίου Μητσοτάκη. "Όμηρος πολιτικών επιδιώξεων που ενδεχομένως σας υπερβαίνουν. Χάνετε μια ευκαιρία. Είναι κρίμα όμως να προσπαθείτε να υπερασπιστείτε τις επιλογές σας με ύβρεις. Δεν θα ανταποκριθώ στο ίδιο ύφος. Θα πω μονάχα κρίμα".

Η φράση της περί "ακροδεξιάς απόφυσης" πυροδότησε την αντίδραση του υπουργού Εθνικής Άμυνας και προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνου Καμμένου. "Παρά φύσιν σοσιαλίστρια είστε εσείς. Στην 3 Σεπτέμβρη το ΠΑΣΟΚ είχε την απλή αναλογική ως βασική της θέση. Να προσέχετε λοιπόν τα λόγια σας. Είστε οι χειροκροτητές του κυρίου Βορίδη και της δεξιάς απόφυσης που η Νέα Δημοκρατία ενσάρκωσε με τον κύριο Σαμαρά", είπε από την πλευρά του ο Πάνος Καμμένος.

Απειλητικά ωστόσο προς τον Κώστα Σκανδαλίδη κινήθηκε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης κατά του ειδικού αγορευτή του ΠΑΣΟΚ Κώστα Σκανδαλίδη, όταν ο δεύτερος στην τοποθέτησή του δεν θέλησε να αναφερθεί ονομαστικά στον κ. Λεβέντη και διευκρίνισε πως δεν θα ήθελε να σχολιάσει γραφικότητες.

Ο κ. Λεβέντης ακούγεται να ρωτάει τον κ. Σκανδαλίδη: "με αποκαλέσατε γραφικό κύριε Σκανδαλίδη" για να του απαντήσει εκείνος: "όχι κύριε Λεβέντη, με πολύ συμπάθεια", αλλά φανερά αγανακτισμένος ο πρόεδρος των Κεντρώων σηκώθηκε από το έδρανό του και κατευθύνθηκε μπροστά από τον κ. Σκανδαλίδη φωνάζοντάς του.

Νωρίτερα, μία ακόμα αντοπαράθεση διαδραματίστηκε μεταξύ του Νίκου Βούτση και της Νέας Δημοκρατίας, όταν  ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε χαρακτηριστικά:  "200 ψήφους δεν θα βρείτε, και δεν θα βρίσκατε ούτε αν ψήφιζε η Χρυσή Αυγή την οποία χαϊδεύατε...Να μη θυμίσω τι είπε ο πρόεδρος της Βουλής ότι "στη Βουλή δεν υπάρχουν ευπρόσδεκτες και μη ευπρόσδεκτες ψήφοι"...".

Τότε ο Νίκος Βούτσης, έδωσε τη θέση του προέδρου στην Τασία Χριστοδουλοπούλου και παίρνοντας το λόγο, είπε: "Έχουν γίνει μόνο φέτος 800 ψηφοφορίες στα νομοσχέδια μας. Ουδέποτε έχει τεθεί ζήτημα μη συνυπολογισμού των ψήφων και των 300 βουλευτών. Γνωρίζετε καλά ότι σε ερώτηση αν είναι ευπρόσδεκτες οι ψήφοι της ΧΑ, απάντησα όπως θα απαντούσε οποιοσδήποτε πρόεδρος της Βουλής.Σε καμία περίπτωση αυτά που απάντησα δεν αποτελούν πρόσκληση στη Χρυσή Αυγή. 20 μέρες διακινήσατε την πολιτική αθλιότητα ότι προσδοκούσαμε συνεργασία με τη ΧΑ και τελικά η ΧΑ συμπαρατάσσεται με τις δυνάμεις που θα καταψηφίσουν την απλή αναλογική. Ο κ. Κουμουτσάκος προπαγάνδιζε αυτήν την άποψη 20 μέρες. Θα έπρεπε να ντρέπεστε πολιτικά. Σας άκουσα με κατάπληξη... όσα διαδίδατε συ συνεργασία με δημοσιογραφικά παπαγαλάκια...".

 

Αρχική Ενημέρωση 20 Ιούλ 2016 @ 23.57

Δείτε απευθείας τη συζήτηση στη Βουλή επί της πρότασης της κυβέρνησης για την αλλαγή του εκλογικού νόμου.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Νέα δημοσκόπηση της Pulse για την πολιτική κατάσταση

Νέα δημοσκόπηση της Pulse για την πολιτική κατάσταση για λογαριασμό του ΣΚΑΪ καταγράφει την άποψη …