Δευτέρα οι προτάσεις για την αναθεώρηση του Συντάγματος

εκλογες-ψηφος-1024x700

Το επικοινωνιακό βάρος στην παρουσίαση των προτάσεων για τη Συνταγματική αναθεώρηση ρίχνει η και στο Μέγαρο Μαξίμου τα τελευταία εικοσιτετράωρα, κινούνται στους ρυθμούς της εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί

Στον προαύλιο χώρο της Βουλής τη Δευτέρα 25 Ιουλίου στις 8 το βράδυ, θα παρουσιάσει η κυβέρνηση, τις προτάσεις της  για τη Συνταγματική αναθεώρηση, με τα στελέχη της να έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου, για την μαζική συμμετοχή και το άνοιγμα προς την κοινωνία.

Άλλωστε κατά την ομιλία στη βουλή του πρωθυπουγού είχε τονιστεί από τον ίδιο πως πρόκειται "για μία αναθεώρηση η οποία, έχουμε στόχο και θέλουμε, να κατοχυρώνει τα δημοκρατικά και κοινωνικά δικαιώματα των πολιτών. Να προστατεύει τα δημόσια αγαθά, να εισάγει θεσμούς ενίσχυσης της δημοκρατικής συμμετοχής, να ενδυναμώνει το Κοινοβούλιο, να αποκαθιστά τις σχέσεις εμπιστοσύνης των πολιτών με την πολιτική, που έχουν διαρραγεί. Και, βεβαίως, να κατοχυρώνει και την ισοτιμία της ψήφου, ως αρχή, ώστε να εμποδίζει τον όποιο νομοθέτη, στο το μέλλον, να φτιάχνει τερατουργήματα ως εκλογικούς νόμους."

Τα θέματα που θα ανοίξουν στη Συνταγματική αναθεώρηση

  • Αλλαγή στην άρση της ασυλίας των βουλευτών
  • Εποικοδομητική ψήφος δυσπιστίας,
  • Λαϊκά δημοψηφίσματα με λαϊκή πρωτοβουλία,
  • Διαχωρισμός κράτους-εκκλησίας,
  • Μερική αύξηση των αρμοδιοτήτων του Προέδρου της Δημοκρατίας,
  • Εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από τη βάση,
  • Κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Νέα δημοσκόπηση της Pulse για την πολιτική κατάσταση

Νέα δημοσκόπηση της Pulse για την πολιτική κατάσταση για λογαριασμό του ΣΚΑΪ καταγράφει την άποψη …