Δωρεάν Πρόγραμμα Εκπαίδευσης για Έλληνες εκπαιδευτικούς

wikipediaaaa

Την εξ’ αποστάσεως επιμόρφωση εκπαιδευτικών πάνω στην Βικιπαίδεια και τις δυνατότητες χρήσης της ως διδακτικού μέσου, έχει ξεκινήσει το "Wikimedia User Group Greece".

Οι δύο βασικοί πυλώνες που μπορεί να βασιστεί η ενσωμάτωση της βικιπαίδειας στο ελληνικό σχολείο είναι η αξία της ως εγκυκλοπαίδεια αυτή καθ’ εαυτή, και η φιλοσοφία δόμησης της που αποκαλύπτει τους μηχανισμούς παραγωγής γνώσης.

Η Βικιπαίδεια χρησιμοποιείται ως διδακτικό εργαλείο στην εκπαίδευση σε όλο τον κόσμο. Η ιδέα από την οποία προέκυψε το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης της Βικιπαίδειας είναι απλή: το να συνεισφέρουν εκπαιδευτικοί και μαθητές στην Βικιπαίδεια και τα άλλα εγχειρήματα του Wikimedia είναι επιμορφωτική ενασχόληση. Σε τέσσερα χρόνια, πάνω από 10.000 σπουδαστές και μαθητές, έχουν συμμετάσχει στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα του Wikimedia προσθέτοντας 12 εκατομμύρια λέξεις, το αντίστοιχο δηλαδή 45.000 εκτυπωμένων σελίδων, σε πάνω από 10.000 λήμματα της Βικιπαίδειας σε διάφορες γλώσσες.

Τα μαθήματα είναι δωρεάν, προσφερόμενα από έμπειρους εθελοντές της Wikipedia. Πραγματοποιούνται εξ’ αποστάσεως, με τη χρήση screencasts και αμφίδρομης επικοινωνίας μέσω Skype ή Google Hangouts, προσαρμοσμένα στις ανάγκες και τις απορίες του κάθε εκπαιδευτικού.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εισαγωγή στη Βικιπαίδεια, βασικές αρχές σύνταξης λημμάτων (πολιτική σύνταξης, χρήση του επεξεργαστή και άλλων εργαλείων), και βέλτιστες πρακτικές χρήσης της Βικιπαίδειας στην εκπαίδευση.

Για συμμετοχή στα μαθήματα μπορείτε να συμπληρώσετε την φόρμα που θα βρείτε εδω


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Πάσχα πολιτικών αρχηγών: Πού θα περάσουν

Εν μέσω προεκλογικής αντιπαράθεσης και για τις σχέσεις των κομμάτων με την εκκλησία το φετινό …