Απεργία διαρκείας: 12 νέες απολύσεις στα Λιπάσματα Καβάλας

lipasmatakabalas

Τις 45 έφτασαν οι απολύσεις εργαζομένων στα Λιπάσματα Καβάλας, μετά και τις 12 που ανακοίνωσε η επιχείρηση, υποχρεώνοντας τους υπόλοιπους συναδέλφους τους να παραμείνουν σε απεργία διαρκείας, με το υπουργείο εργασίας να ζει στον δικό του κόσμο και να δηλώνει ότι καταβάλλει προσπάθειες για την εξεύρεση μιας επιχειρηματικά βιώσιμης λύσης.

Tiw 45, με ορισμένους από αυτούς να έχουν μηνυθεί από την εταιρεία και την ομοσπονδία να κάνει λόγο για «ψευτομηνύσεις, που στόχο έχουν την μη καταβολή αποζημίωσης καθώς και στην οικονομική τους εξόντωση». Με αφορμή τις απολύσεις

Η Ομοσπονδία Εργατoϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδας – ΟΕΧΒΕ, που στηρίζει απόλυτα τις κινητοποιήσεις, καταγγέλλει την εταιρεία ότι ξεπέρασε κάθε όριο, "μηνύοντας απολυμένους υπαλλήλους της, για να γλιτώσει την καταβολή των αποζημιώσεων...."

Μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση αναφέρεται:

"Ευθύνεται ο εργοδότης (Λαυρεντιάδης), που είναι «καταδικασμένος και κατηγορούμενος για κακουργήματα !!! Αυτός που του έχει απαγορευτεί με διάταξη του Προέδρου της Αρχής Καταπολέμησης της Εγκληματικής Δραστηριότητας και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας, κάθε μεταβίβαση περιουσιακού στοιχείου διότι αποκτήθηκαν με εγκληματικές ενέργειες!!!.

Πρέπει όλοι να γνωρίζουν ότι η προσπάθεια της εργοδοσίας στα Λιπάσματα Καβάλας έχει ένα και μοναδικό στόχο να μετατρέψει το σύνολο των εργαζομένων σε εργολαβικούς – εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα, εργαζόμενους σε συνθήκες γαλέρας. Απαιτεί την οικειοθελή παραίτηση με ταυτόχρονη μετατροπή όλων των συμβάσεων εργασίας αορίστου χρόνου σε ορισμένου».


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Βρετανία: Βγήκε από την ύφεση η οικονομία της

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία από το Γραφείο Εθνικής Στατιστικής, το ΑΕΠ του Ηνωμένου Βασιλείου …