"Αθέμιτες πρακτικές στο voucher για απολυμένους των ΜΜΕ

mme-kanali
Ρητός όρος της Πρόσκλησης του προγράμματος voucher για τους απολυμένους των ΜΜΕ της Αττικής και των  Παρόχων Κατάρτισης, απαγορεύει στους Παρόχους να ακολουθούν παρελκυστική και αθέμιτη πρακτική για την προσέλκυση ωφελούμενων ή να χρησιμοποιούν πρόσθετες παροχές άσχετες με την ποιότητα των προσφερόμενων προγραμμάτων και υπηρεσιών, ικανές να διαταράξουν την ελεύθερη βούληση των ωφελούμενων να επιλέξουν Πάροχο ή Πρόγραμμα Κατάρτισης και αυτό θα πρέπει να το γνωρίζουν οι ωφελούμενοι.
Επιπροσθέτως, απαγορεύεται η καθ' οιονδήποτε τρόπο παραβίαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων των ωφελούμενων, τα οποία το Πανεπιστήμιο Αθηνών διαφυλάττει απολύτως, όπως ενημερώνει σχετικά η αρμόδια αρχή.
"Στοιχεία που θα κατατεθούν στο Πανεπιστήμιο Αθηνών σχετικά με τις ως άνω πρακτικές, θα διαβιβαστούν άμεσα στην Αρχή Διαχείρισης, στην Επιτροπή Ανταγωνισμού και στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.
Η Ενέργεια της κατάρτισης αφορά στην επιχορήγηση, με επιταγές κατάρτισης (TRAINING VOUCHER) των Ωφελούμενων απολυμένων 16 επιχειρήσεων της Περιφέρειας Αττικής του κλάδου 60 της NACE, αναθ. 2 (Δραστηριότητες προγραμματισμού και ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών), με σκοπό την αναβάθμιση των προσόντων τους και την ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους, προκειμένου να ενταχθούν ή να ενισχύσουν τη θέση τους στην αγορά εργασίας.
Τα προγράμματα κατάρτισης, διάρκειας 300 ωρών, θα υλοποιηθούν σε θεματικά αντικείμενα που προέκυψαν μετά από διερεύνηση αναγκών των ωφελούμενων στο πλαίσιο της Ενέργειας Α «Επαγγελματική Συμβουλευτική» του Έργου.
  • Η κατάρτιση θα υλοποιηθεί από πιστοποιημένους παρόχους κατάρτισης από τον ΕΟΠΠΕΠ που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον και θα εγγραφούν στο «Μητρώο Παρόχων Κατάρτισης» στο πλαίσιο της παρούσας (ιστοσελίδα Ενέργειας http://www.voucher.gov.gr/ ).
Οι Ωφελούμενοι της Ενέργειας που έχουν δικαίωμα συμμετοχής, πρέπει να είναι αποκλειστικά μεταξύ των απολυμένων των 16 επιχειρήσεων της Περιφέρειας Αττικής του Κλάδου 60 της NACE, αναθ. 2 (Δραστηριότητες προγραμματισμού και ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών), οι οποίοι συμμετέχουν στην Ενέργεια Α «Επαγγελματική Συμβουλευτική» του Έργου και από τα αποτελέσματα αυτής (διάγνωση εκπαιδευτικών αναγκών), προέκυψε η εγγραφή τους στο «Μητρώο Ωφελουμένων» της παρούσας. Κάθε ωφελούμενος θα παραλάβει έγγραφο με προσωπικό Κωδικό Αριθμό Υποβολής Αίτησης Συμμετοχής (ΚΑΥΑΣ) από τον Ειδικό Λογαριασμό του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, για να επιλέξει, στη συνέχεια, τον πάροχο κατάρτισης στον οποίο θα παρακολουθήσει το πρόγραμμα κατάρτισης που ανταποκρίνεται στις ανάγκες του.
  • Ενέργεια της κατάρτισης θα πραγματοποιηθεί στην Περιφέρεια Αττικής. Το φυσικό αντικείμενο της Ενέργειας, το οποίο είναι η ολοκληρωμένη παρακολούθηση προγράμματος κατάρτισης 300 ωρών από κάθε ωφελούμενο που θα συμμετέχει, θα πρέπει να έχει υλοποιηθεί έως τις 7 Νοεμβρίου 2016.
Ο συνολικός προϋπολογισμός της Ενέργειας (στο πλαίσιο της παρούσας πρόσκλησης) δε θα υπερβεί το ποσό των 1.470.000.00 €.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Δημοσκόπηση Alco: Αυτοί είναι οι δημοφιλέστεροι υπουργοί της κυβέρνησης

Τα ευρήματα της δημοσκόπησης της Alco  - Οι διαρροές των κομμάτων Τους δημοφιλέστερους υπουργούς αναδεικνύει …