Παραβίαση κάθε εργατικής νομοθεσίας από το ίδιο το κράτος σε βάρος εργαζόμενου

adeia_pentamina

Με την υπογραφή του κράτους εργαζόμενος έχει υποστεί στο έπακρο την παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας, όσον αφορά στο δικαίωμά του για ξεκούραση, αφού επί τρία ολόκληρα χρόνια, του αρνούνται να βγει στη νόμιμη ετήσια άδεια του, ενώ ούτε λόγος για τα προκαθορισμένα ρεπό του.

 Ο ίδιος έχει φτάσει στα όρια της σωματικής και ψυχολογικής εξάντλησης και αν φανταστείτε ότι η άδεια κάθε εργαζόμενου είναι ιερή και έχει χυθεί αίμα για την κατάκτηση της.

Πρόκειται για γιατρό στην Κάσο, ιατρό επιμελητή Α' – παθολόγο, με την διοίκηση της 2ης ΥΠΕ, που είναι επιλογή της σημερινής ηγεσίας του Υπουργείου υγείας, να μην του επιτρέπει να κάνει χρήση του δικαιώματός του, επικαλούμενη τις ελλείψεις, αλλά ταυτόχρονα καταστρατηγώντας εν γνώση του υπουργείου το αναφαίρετο εργασιακό του δικαίωμα!

Στην υπόθεση παρενέβη ο Ιατρικός Σύλλογος Ρόδου, που με ανακοίνωση του καλεί επιτέλους το υπουργείο, να αναλάβει τις ευθύνες του και να τηρήσει το Ελληνικό σύνταγμα, όπως έχει υποχρέωση.

«Είναι απορίας άξιον, πως πράγματι η Διοίκηση της 2ης ΥΠΕ, μπορούν να έχουν μια παρόμοια συμπεριφορά προς ένα άριστο ιατρό επιμελητή Α' - παθολόγο, που εδώ και πολλά χρόνια βρίσκεται στις επάλξεις του ιατρικού και υπηρεσιακού καθήκοντος στο ακριτικό νησί της Κάσου, παρέχοντας ανεκτίμητες υπηρεσίες στους κατοίκους της και όμως τον αφήνουν χωρίς κανονική άδεια, τρία ολόκληρα χρόνια.

Τέτοιες πρακτικές των διοικούντων, υπονομεύουν κάθε είδους προσπάθεια για τη στελέχωση των ακριτικών νησιών μας.

Για παρόμοιο πρόβλημα πριν από μερικά χρόνια, παραιτήθηκε ένας άλλος ειδικευμένος ιατρός που υπηρετούσε στην Κάσο.

Καλούμε την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να αναλάβει τις ευθύνες της.»



Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Κάτω από τη λάμψη του Τουρισμού: Εποχικοί Εμποροϋπάλληλοι κοιμούνται στα υπόγεια καταστημάτων

Στην καρδιά της τουριστικής περιόδου, όταν οι αγορές ανθίζουν και τα καταστήματα παρουσιάζουν την καλύτερη …