Στους δρόμους μετά καταγγελιών εργατικής αυθαιρεσίας νέα κατηγορία εργαζομένων

efimerides

Την εργοδοσία των πρακτορείων που προχώρησε σε μειώσεις μισθών καλώντας τους εργαζόμενους σε θυσίες για να σωθεί η εταιρεία, καταγγέλλει η Ένωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθήνας, που εξήγγειλε για την Τρίτη 26 Ιουλίου, συγκεντρώσεις στις 04.00 στην Ίριδα και στις 10.00 στην πύλη 10α στην εταιρεία Άργος, με ταυτόχρονη ροειδοποιητική στάση εργασίας α 02.00 έως 06.00 και 09.00 έως 13.00.

Η ανακοίνωσή της:

"Βάλτε πλάτη να σωθεί η εταιρεία». Αυτή τη φράση είπε ανερυθρίαστα στους εργαζόμενους της «Άργος» ο εκπρόσωπος της διοίκησης. Και αποφάσισε: Θα κοπούν επιδόματα από όλους τους εργαζόμενους. Ήδη έγινε αυτό αφού οι συνάδελφοι βλέπουν μειωμένα ποσά στους λογαριασμούς τους. Και βέβαια είναι τουλάχιστον ανέντιμο να προσπαθούν να αιφνιδιάσουν τους εργαζόμενους και το σωματείο, όταν εφαρμόζουν κάτι τέτοιο μέσα στο καλοκαίρι και όταν μεγάλο μέρος των συναδέλφων είναι στην καλοκαιρινή του άδεια...

Στο επόμενο διάστημα σίγουρα θα ξαμολυθούν τα γνωστά παπαγαλάκια της εταιρείας και θα σπέρνουν τα γνωστά πλαστά διλήμματα. Ότι η εταιρεία περνάει δύσκολα και θα κλείσει, ότι οι μισθοί αλλού είναι ακόμα πιο χαμηλοί άρα να είμαστε ευχαριστημένοι και ότι όλοι περνάμε δύσκολα γι’ αυτό και πρέπει να βάλουμε πλάτη.

Δεν περνάμε όλοι δύσκολα!!!

Οι "ψυχάρηδες", οι "μπόμπολες" και οι "αλαφούζοι", έχουν εξασφαλίσει μέχρι και τα τρισέγγονά τους με την δικιά μας εργασία και τον δικό μας ιδρώτα, εμείς όμως, όταν μας κόβουν ένα επίδομα, κόβουμε το γάλα του παιδιού μας. Αυτό δεν είναι αποδεκτό!!!

Δεν μπαίνουμε στη λογική του πολέμου μεταξύ των εκδοτών. Αυτός, όταν υπάρχει είναι για τα μεταξύ τους ξεκαθαρίσματα. Δεν αποκλείουμε να δούμε και πάλι το γνωστό παιχνίδι της μετακίνησης των εντύπων για να αυξηθεί η πίεση. Πάντα όμως τα βρίσκουν μια χαρά όταν πρόκειται να πετσοκόψουν εργατικά δικαιώματα και μισθούς. Αυτό αποδεικνύεται ξεκάθαρα με την σκανδαλώδη ίδια πολιτική που ακολουθούν τα δύο πρακτορεία απέναντι στους εργαζόμενους. Δεν ξεχνάμε ότι αυτές τις μειώσεις επέβαλλε με τον ίδιο τρόπο πριν από 3 χρόνια και η "Ευρώπη". Γι’ αυτό και ο αγώνας είναι κοινός και για τα δύο πρακτορεία.

Είναι τουλάχιστον προκλητικό, την ώρα που κόβονται μισθοί, να καλούνται οι εργαζόμενοι να δουλέψουν υπερωριακά για να βγει η δουλειά και να συμπληρώσουν το εισόδημά τους."


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Μαρινάκης στον ΣΚΑΪ για συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν και επίσκεψη Έντι Ράμα

Σφοδρή επίθεση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο στον Στέφανο Κασσελάκη για τις εκφράσεις «θα τους ξεσκίσω» …