Ξεχάστε τη γνωστή Yahoo-Πωλείται η εταιρεία

yahoo-logo-770x439_c

Τις βασικές διαδικτυακές δραστηριότητες της Yahoo έναντι περίπου 4,83 δις δολαρίων σε μετρητά, συμφώνησε μέχρι τις αρχές του 2017, να εξαγοράσει η «Verizon Communications», βάζοντας τέλος και στα σενάρια μηνών, αλλά και στην ιστορία της Yahoo, στον τομέα της ηλεκτρονικής τεχνολογίας.
Ανακοίνωσε την απόκτηση των δραστηριοτήτων της Yahoo θα ενισχύσει την εταιρεία υπηρεσιών διαδικτύου AOL, την οποία απέκτησε πέρυσι η Verizon έναντι 4,4 δις δολαρίων, δίνοντάς της πρόσβαση στα διαφημιστικά τεχνολογικά εργαλεία της Yahoo καθώς και σε άλλα εργαλεία όπως οι μηχανές αναζήτησης, το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και η αποστολή μηνυμάτων.
Οι επενδύσεις της Alibaba και της Yahoo Japan έχουν αξία ύψους περίπου 40 δις δολαρίων, με τη χρηματιστηριακή αξία της Yahoo να ανέρχεται στα περίπου 37,4 δις δολάρια βάσει της τιμής κλεισίματος της Παρασκευής.
Σε ανάρτησή της στο Tumblr, η διευθύνουσα σύμβουλος της Yahoo Μαρίσα Μάγιερ ανέφερε ότι σκοπεύει να παραμείνει στην εταιρεία, αλλά η Μάρνι Γουόλντεν της Verizon, που θα τεθεί επικεφαλής της νέας εταιρείας, δήλωσε στο CNBC ότι δεν έχει ακόμα αποφασιστεί η νέα ηγετική ομάδα.
Αυτό σηματοδοτεί τους τίτλους τέλους της Yahoo ως εταιρείας λειτουργίας, καθώς θα διατηρήσει μόλις το 15% ως κινεζική ηλεκτρονικού εμπορίου Alibaba Group, ενώ 35,5% θα παραμείνει στη Yahoo Japan Corp.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Κεχαγιά: Η κυβέρνηση ενέπαιξε τον ελληνικό λαό

«Ο κ. Ανδρουλάκης είναι στριμωγμένος πολιτικά και νομίζει ότι θα κερδίσει πόντους» «Ο κ. Ανδρουλάκης …