Τι τρώμε άραγε; Τώρα και ντομάτες μακράς διάρκειας!

ntomates

Οι ντομάτες βρίσκεται καθημερινά στην διατροφή εκατοντάδων εκ. ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Ένα από τα μειονεκτήματα της είναι ότι δεν διατηρείται φρέσκια και… σφριγηλή για ικανό χρονικό διάστημα και γρήγορα αρχίζει να μαλακώνει και να αλλοιώνεται η γεύση της.

Ομάδα βιολόγων του Πανεπιστημίου Royal Holloway και της Σχολής Βιοεπιστημών του Πανεπιστημίου του Νότινγκχαμ εντόπισαν ένα γονίδιο που κωδικοποιεί ένα ένζυμο το οποίο παίζει κρίσιμο ρόλο στην υφή της τομάτας και ειδικότερα στη διαδικασία που την κάνει πιο μαλακή. Οι ερευνητές ευελπιστούν ότι η απενεργοποίηση του γονιδίου θα οδηγήσει στην ανάπτυξη νέων ποικιλιών που θα διατηρούν την φρεσκάδα τους για μεγαλύτερο διάστημα ενώ επίσης θα έχουν καλύτερη γεύση από τις υπάρχουσες ποικιλίες.

Οι ερευνητές σημειώνουν κατά το δημοσίευμα στο tovima.gr, ότι η γενετική αυτή τροποποίηση δεν θα επηρεάζει την διαδικασία ωρίμανσης της ντομάτας αλλά μόνο το πόσο σφιχτή και νόστιμη θα είναι. Η ανακάλυψη δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Nature Biotechnology».


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Φωτιά τώρα στην περιοχή της Καρύστου Ευβοίας

Φωτιά τώρα, μεσημέρι Τρίτης 25.6.2024, σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή της Καρύστου Ευβοίας   Επιχειρούν …