ΕΣΑμεΑ: Διευκρινίσεις για τον ΕΝΦΙΑ των ΑμεΑ

ENFIA_PORTA_
Με ανακοίνωση της η η Ε.Σ.Α.μεΑ ανακοινώνει στα μέλη της ότι πέτυχε την άρση της αδικίας αναφορικά με τον ΕΝΦΙΑ για άτομα με αναπηρία 80% και άνω, με τη διαγραφή διάταξης από το νομοσχέδιο «Τροποποιήσεις του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα προς ενίσχυση της καταπολέμησης της παράνομης εμπορίας καπνού κλπ.».
Αναλυτικά όπως εξηγεί:
"Στο άρθρο 49 του επίμαχου σχεδίου νόμου, που ψηφίστηκε τελικώς την Τετάρτη 27 Ιουλίου στη Βουλή, επανακαθορίζονταν οι προϋποθέσεις για τη χορήγηση έκπτωσης στο φορολογούμενο, τον ή τη σύζυγο και τα εξαρτώμενα τέκνα της οικογένειάς του, για τον οφειλόμενο ΕΝΦΙΑ και έπαυε να χορηγείται πλήρης απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ σε φυσικά πρόσωπα τα οποία έχουν εισοδήματα από τόκους άνω των 600 ευρώ, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται και τα άτομα με αναπηρία με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω (άρθρο 7 παρ.2 ν. 4223/2013). Μετά από στοχευμένες παρεμβάσεις διεγράφη τελικώς η διάταξη αυτή από τον νόμο".


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Φορολοταρία ΑΑΔΕ. Κλήρωση Μαιου 2024

Φορολοταρία ΑΑΔΕ. Κλήρωση Μαΐου 2024 της φορολοταρίας με κέρδος έως 50.000 ευρώ   Τις τελευταίες …