Στην Ελλάδα έκλεισε εργοστάσιο και δημιουργεί θέσεις εργασίας στο Εξωτερικό!

fage-thumb-large
Πριν καλά-καλά κοπάσει ο θόρυβος από το λουκέτο εργοστασιακής μονάδας στην Ελλάδα από Ελληνική επιχείρηση, ανακοινώθηκε με χαμόγελα χαράς και ευτυχίας, η επέκτασή της στο Εξωτερικό, με νέες θέσεις εργασίας, όχι Ελλήνων, αλλά Βέλγων πια, έχοντας μάλιστα και την έδρα της η εν λόγω εργοστασιακή μονάδα στο εξωτερικό, για να ξέρει τι της γίνεται, πια είναι η σταθερή φορολόγησή της και πως χαίρει εκτίμησης από τους Βέλγους!
  • Αυτό καταφέραμε ως χώρα, να ανακοινώνονται επενδύσεις Ελλήνων στο Εξωτερικό και εδώ τα εργοστάσια να κλείνουν και δουλειές να μην υπάρχουν.....
Πιο συγκεκριμένα, η ΦΑΓΕ παραχώρησε συνέντευξη τύπου, παρουσία του επικεφαλής του ομίλου Κυριάκου Φιλίππου, του υπουργού Οικονομίας και Αναπληρωτή Πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου Etienne Schneider, στην οποία ανακοίνωσε την επένδυσή της για την κατασκευή και λειτουργία του 3ου εργοστασίου γιαούρτης, που θα λειτουργήσει στο Λουξεμβούργο το 2008 και θα είναι κόστους    100 εκατ. ευρώ και θα δημιουργήσει 100 νέες θέσεις εργασίας....
  • Μία ανακοίνωση που έγινε μόλις 4 μήνες μετά το κλείσιμο της μονάδας στο Αμύνταιο".
Μάλιστα η ΦΑΓΕ πραγματοποιεί σχεδόν το 85% του τζίρου της εκτός Ελλάδας, έχοντας παρουσία εκτός της αμερικάνικης αγοράς σε 40 χώρες.
  1. Στην πορεία των οικονομικών μεγεθών της εταιρείας, το πρώτο τρίμηνο της τρέχουσας οικονομικής χρήσης πέτυχε αύξηση 6,5% στις πωλήσεις με αυτές να ανέρχονται στα 165,3 εκατ. δολάρια.
  2. Η αύξηση προήλθε, όπως και τα προηγούμενα τρίμηνα από τις εκτός Ελλάδος δραστηριότητες της επιχείρησης.
  3. Σε επίπεδο όγκου πωλήσεων η άνοδος που κατεγράφη ήταν της τάξεως του 5,8% ως αποτέλεσμα της αύξηση των πωλήσεών της στις ΗΠΑ 6,1%, στο Ηνωμένο Βασίλειο 27,8% και στην Ιταλία κατά 23,1%, όταν οι πωλήσεις της στην Ελλάδα υποχώρησαν κατά 6,9%.

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Ρεύμα: Πως διαμορφώνονται οι τιμές στα τιμολόγια Οκτωβρίου

Τα νέα τιμολόγια θα ανακοινωθούν την ερχόμενη Τρίτη 1η Οκτωβρίου οπότε θα έχει «κλείσει» η …