Κινητοποιήσεις της ΠΝΟ εντός του Αυγούστου;

pno==apergia

«Σε πλήρη ετοιμότητα, ούτως ώστε συγκροτημένοι, οργανωμένοι, ενωμένοι και αποφασισμένοι να αντιμετωπίσουν τη χιονοστιβάδα των αντεργατικών μέτρων που συνεχώς διογκώνεται και διαρκώς απειλεί την ίδια την επαγγελματική μας υπόσταση», βρίσκεται η ΠΝΟ, η οποία αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο των κινητοποιήσεων μέσα στον μήνα των αδειών και των διακοπών.......
"Η διοίκηση της ΠΝΟ, προειδοποιεί με κινητοποιήσεις και καλεί τους ναυτεργάτες, εν ενεργεία και συνταξιούχους, να βρίσκονται σε επαγρύπνιση.
  • Καλούμε το υπουργείο Ναυτιλίας, τις αρμόδιες αρχές και την εργοδοτική πλευρά να σταματήσουν να προκαλούν και να παραβιάζουν κάθε σχετική διάταξη που προστατεύει τους έλληνες ναυτεργάτες.
Σε διαφορετική περίπτωση, οι απαντήσεις θα είναι πλέον δυναμικές και σκληρές, αρχής γενομένης με μεμονωμένες και στοχευμένες συνδικαλιστικές παρεμβάσεις όπου χρειάζεται, η δε δρομολόγηση των διαδικασιών για απεργιακές κινητοποιήσεις ήδη έχει αρχίσει.
  • Τα αποτελέσματα των ελέγχων που πραγματοποίησαν κλιμάκια αντιπροσώπων μας στα επιβατηγά-οχηματαγωγά πλοία με ξένη σημαία στη γραμμή Ηγουμενίτσα-Ιταλία, έδειξαν την ζοφερή κι ακόμα πιο δυσμενή κατάσταση που επικρατεί στις πορθμειακές γραμμές της χώρας (Κέρκυρα, Ρίο-Αντίρριο, Καβάλα, Σαλαμίνα κλπ.), όπου οι ναυτεργάτες απασχολούνται καθημερινά με εξαντλητικά ωράρια κατά παράβαση των ισχυουσών διεθνών συμβάσεων για τον χρόνο εργασίας και ανάπαυση, αντιμετωπίζοντας συνθήκες τριτοκοσμικών χωρών, κάτω από την πίεση των πλοιοκτητών και του κινδύνου της απόλυσής τους.
Η ΠΝΟ ετοιμάζεται για ολομέτωπη και ενορχηστρωμένη επίθεση, κατάσταση που δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να συνεχιστεί, καθώς η υπομονή έχει πλέον εξαντληθεί", σημειώνει στην ανακοίνωσή της η ΠΝΟ.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Τέμπη: Προανακριτική ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Για τους Χρήστο Τριαντόπουλο, Μιχάλη Παπαδόπουλο, Θάνο Πλεύρη και Ζωή Ράπτη σχετικά με το "μπάζωμα …