"Δεν είμαστε ζητιάνοι", λένε οι Συνταξιούχοι του ΟΑΕΕ

syntajioyxoiklamma

Η αγανάκτηση πλημμυρίζει τους συνταξιούχους του ΟΑΕΕ, μετά τις ανακοινώσεις Τσίπρα, για το «κοινωνικό κράτος» και την αντικατάσταση του κομμένου ΕΚΑΣ, με κάρτα σίτισης και αντισταθμιστικά μέτρα, όπως χαρακτηριστικά εκδηλώνουν στην ανακοίνωσή τους.

"Οι ανακοινώσεις αποτελούν ασέβεια, ύβρι και ντροπή για τους συνταξιούχους, τη γενιά που έκτισε τη μεταπολεμική Ελλάδα και πλήρωσε με αίμα κι ιδρώτα για τη θεμελίωση της Κοινωνικής Ασφάλισης στη χώρα.

Τώρα οι 152 βουλευτές της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ψηφίζοντας το νόμο-λαιμητόμο 4387/2016 κατάργησαν τα κατώτατα όρια των συντάξεων, που εμπεριέχονται στα «ελάχιστα όρια Κοινωνικής Ασφαλείας», τα οποία καθιερώθηκαν με την 102 Διεθνή Σύμβαση και κυρώθηκαν στη χώρα μας με το νόμο 3251/1955.

Και παρά τις διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού ότι δεν θα βρεθεί βουλευτής να ψηφίσει την κατάργηση του ΕΚΑΣ, ο ίδιος προχώρησε στον "επώδυνο συμβιβασμό" της "σταδιακής κατάργησης του ΕΚΑΣ". Κι έρχεται τώρα να αντικαταστήσει τη νέα αφαίμαξη των χαμηλοσυνταξιούχων με τα κουπόνια της ντροπής, τα οποία είναι τα απομεινάρια των αρχικών σχεδιασμών του 1996! "Η χορήγηση προγράμματος κουπονιών ανταλλάξιμων με υπηρεσίες" (!) ήταν οι αρχικοί σχεδιασμοί της -τότε- κυβέρνησης, που αναγκάστηκε να τους πάρει πίσω μετά τις οργισμένες αντιδράσεις των συνεργαζόμενων συνταξιουχικών οργανώσεων.

Μαζί με τους άλλους συνταξιούχους και τις οργανώσεις θα βρεθούμε «ξανά στο μετερίζι των αγώνων. Και μαζί με το αγωνιστικό κομμάτι της κοινωνίας θα ορθώσουν ανάχωμα στη νέα αντιλαϊκή και αντεργατική επίθεση. Η ζούγκλα της "ευελιξίας στην αγορά εργασίας" με τις ανεξέλεγκτες ομαδικές απολύσεις, χωρίς συνδικαλιστικά δικαιώματα και συντάξεις πείνας δεν ταιριάζει σε εμάς, στα παιδιά και τα εγγόνια μας».


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Χρηματιστήριο: Κέρδη 9,99% στο πρώτο τρίμηνο του 2024 δείχνει το κλείσιμο

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε σήμερα στις 1.422,35 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,34%. Με ήπια άνοδο …