"Ώπα! Ρε μερακλήδες!! Ξενιτεμένοι (καταθέτες)!!!"

ETAIROIIII

Για  "vertigo" κατηγορεί σε μία από τις σκληρότερες αναρτήσεις του και ανακοινώσεις του το ΣΕΒ, ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Βασίλης Κορκίδης, με αφορμή το εβδομαδιαίο δελτίο του, μιλώντας παράλληλα για σχίσμα με απόφαση του ΣΕΒ στα εργασιακά, μερικές μόνο ημέρες μετά την υπογραφή της συμφωνίας. " Τρεις λαλούν και δύο χορεύουν, τελικά.....Ώπα! Ρε μερακλήδες!! Ξενιτεμένοι (καταθέτες)!!!».

Αναλυτικά στην δήλωσή του που την έχει αναρτήσει σήμερα και στα κοινωνικά δίκτυα ο κ. Κορκίδης, αναφέρει τα εξής:

"Η ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΣΕΒ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΑΛΛΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΞΕΝΙΤΙΑΣ!! ΓΝΩΣΤΟ ΠΛΕΟΝ ΩΣ ΤΟ ΖΕΜΠΕΚΙΚΟ ΤΟΥ ΣΕΒ!!!

Είναι γεγονός ότι κάτι δεν πάει καλά, αφού οι πολλοί άξονες περιστροφής στα εργασιακά, σε κάποιους δημιούργησαν "vertigo". Μου ζήτησαν λοιπόν από τα ΜΜΕ να απαντήσω στο περιεχόμενο του εβδομαδιαίου ενημερωτικού δελτίου του ΣΕΒ, αλλά νομίζω ότι δεν έχει νόημα αφού αρκεί κάποιος να το διαβάσει για να καταλάβει στο τέλος ότι "ΤΡΕΙΣ ΛΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΔΥΟ ΧΟΡΕΥΟΥΝ".

Διαβάστε και θαυμάστε… Το Εβδομαδιαίο Δελτίο ΣΕΒ της 28ης Ιουλίου για την Ελληνική οικονομία & Επιχειρήσεις έχει τίτλο: Η παλινδρόμηση βλάπτει σοβαρά την υγεία της οικονομίας!

Στη σημερινή σκληρή πραγματικότητα της ύφεσης και της υποχρεωτικής αναδιάρθρωσης και ιδιωτικοποίησης επιχειρήσεων είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι ακόμη και το τελειότερο σύστημα εργασιακών ρυθμίσεων δεν θα μπορούσε από μόνο του να μας βγάλει από τα αδιέξοδα που βιώνει η ελληνική οικονομία. Αυτά δεν πρόκειται να εξαλειφθούν μόνο και μόνο επειδή ο κατώτατος μισθός θα ορίζεται από συλλογικές διαπραγματεύσεις, ή επειδή αναβίωσε η υποχρεωτική διαιτησία, ή επειδή θα έχουμε γενικότερη επιστροφή σε πιο περιοριστικές ρυθμίσεις στα εργασιακά, όπως πολλοί ευαγγελίζονται.

Το αντίθετο.

Το εργασιακό χάος της απλήρωτης και αδήλωτης εργασίας όπως και της διαρθρωτικής ανεργίας, επικρατούσε και όσο ήταν σε ισχύ αυτές οι ρυθμίσεις. Αυτά τα φαινόμενα παραβατικότητας είναι μεμπτά και κατακριτέα και σίγουρα δεν ανήκουν στη σφαίρα ενός ευρωπαϊκού ευνομούμενου κράτους… και δεν πρόκειται να διορθωθούν μόνο με μεγαλύτερη αστυνόμευση και με μέτρα πάταξης της φοροδιαφυγής και εισφοροδιαφυγής, καθώς κατάντησαν θέμα επιβίωσης για πολλές επιχειρήσεις.

Στη συζήτηση που διεξάγεται συνεπώς γύρω από τις εργασιακές μεταρρυθμίσεις είναι κρίσιμο να έχουμε κατά νου δύο πράγματα: την ανάγκη η Ελλάδα να αναπτυχθεί σε υγιείς βάσεις προσελκύοντας μεγάλες και σοβαρές επενδύσεις και ταυτόχρονα να αρθούν οι διαρθρωτικές αδυναμίες που οδήγησαν την ελληνική οικονομία στην κατάρρευσή της το 2009. Μια παλινδρόμηση στο καθεστώς των εργασιακών σχέσεων που ίσχυαν μέχρι τότε δεν είναι σε καμία περίπτωση το ζητούμενο για την οικονομία, τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις το 2016. Αν θέλουμε να οικοδομήσουμε ένα νέο πλαίσιο εργασιακών σχέσεων, οδηγός μας πρέπει να είναι το μέλλον μιας διεθνώς ανταγωνιστικής οικονομίας και όχι το παρελθόν μιας κρατικοδίαιτης και αντιπαραγωγικής κοινωνίας.

- Η καλή πορεία των εσόδων και η συγκράτηση των ταμειακών δαπανών του προϋπολογισμού, παρά την αύξηση επιχορηγήσεων σε ασφαλιστικούς φορείς και νοσοκομεία και πριν την έναρξη του προγράμματος αποπληρωμής ληξιπροθέσμων οφειλών του κράτους, συμβάλλουν στη διατήρηση του πρωτογενούς πλεονάσματος του τακτικού προϋπολογισμού σε επίπεδο καλύτερο του προϋπολογισθέντος.

- Η βραδύτητα της πτωχευτικής διαδικασίας, και τα συχνά διοικητικά αδιέξοδα που προκύπτουν, και που συνήθως διαιωνίζονται για γενεές όπως αποκαλύπτει και ο κατάλογος των μεγαλοφειλετών του δημοσίου, τείνουν παρά την κρίση να μειώνουν τον αριθμό των πτωχεύσεων. Αδυνατούν, όμως, να συγκρατήσουν τη διόγκωση του αριθμού των εργαζομένων που εγείρουν αξιώσεις απέναντι στις πτωχευμένες εταιρείες καθώς και το ύψος του παθητικού την ώρα του θανάτου αυτών των επιχειρήσεων.

- Το τραγούδι της ξενιτιάς με το ζεϊμπέκικο του ΣΕΒ!!!

ΩΠΑ! ΡΕ ΜΕΡΑΚΛΗΔΕΣ !! ΞΕΝΙΤΕΜΕΝΟΙ (ΚΑΤΑΘΕΤΕΣ) !!!"


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Αλλαγές στις άδειες οπλοφορίας για ατομική ασφάλεια, σκοποβολή και κυνήγι

Αλλαγές στις άδειες οπλοφορίας για ατομική ασφάλεια, σκοποβολή και κυνήγι, με σκοπό την αντιμετώπιση της …