Στην ERGO η ΑΤΕ Ασφαλιστική

ATEasf1
Στο γερμανικό ασφαλιστικό όμιλο ERGO που αποτελεί θυγατρική του ομίλου της Munich Re, έναν από τους κορυφαίους ασφαλιστές και αντασφαλιστές παγκοσμίως, μεταβιβάζεται το 100% της Αγροτικής Ασφαλιστικής, έναντι  τιμήματος 90,1 εκατ. ευρώ, με βάση ακι την σημερινή υπογραφή της συμφωνίας.
Η συμφωνία επιτρέπει στο γερμανικό όμιλο:
  • Να ενισχύσει τη δραστηριότητά του στην εγχώρια αγορά, κατατάσσοντάς τον στην πρώτη θέση μεταξύ των ασφαλιστικών εταιρειών του κλάδου γενικών ασφαλίσεων - από την τρίτη θέση σήμερα - με μερίδιο αγοράς που υπολογίζεται στο 12,7% με βάση τα στοιχεία του 2015.
  • Να ενεργοποιήσει την δραστηριοποίησή του στον τομέα ασφαλίσεων ζωής μετά και τις προοπτικές ανάπτυξης που δημιουργεί η υποχώρηση του δημόσιου συστήματος κοινωνικής ασφάλισης.

Ουσιαστικά πρόκειται για την δεύτερη μεγαλύτερη εξαγορά στον ασφαλιστικό κλάδο τα δύο τελευταία χρόνια, μετά την εξαγορά του ομίλου της EFG Eurolife από τον όμιλο Fairfax.

Η εξαγορά της ΑΤΕ Ασφαλιστικής από την ERGO είχε συμφωνηθεί τον Αύγουστο του 2014 μεταξύ του μετόχου της εταιρείας - την τράπεζα Πειραιώς - και του γερμανικού ομίλου, απαίτησε ωστόσο δύο ακριβώς χρόνια για την ολοκλήρωσή της.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Επιστολική ψήφος - Κεραμέως: Πώς θα την στείλετε με τρία απλά βήματα

«Δείτε πώς θα στείλετε την ψήφο σας με τρία απλά βήματα» αναφέρει η υπουργός Εσωτερικών …