Άλλαξε η προκλητική σύμβαση εργασίας που ξεσήκωσε το Εργατικό κίνημα!

symbasi

Μισθούς που παραβίαζαν τα όρια των νομοθετημένων κατώτατων ορίων μισθών και ημερομισθίων, καθώς ήσαν μικρότερα του βασικού μισθού που ορίζε η ΠΥΣ 2/2012, προέβλεπε η διετής επιχειρησιακή σύμβαση που είχε κατατεθεί στο υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ» και η οποία υπεγράφη στη Θεσσαλονίκη στις 25 του περασμένου Μάη, ανάμεσα στην «Τουριστικές Οικοδομικές Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις ΑΕ» (ΤΟΞΕ ΑΕ) και στην Ένωσης Προσώπων στην επιχείρηση.

Τελικά μετά το μπαράζ αντιδράσεων στο συνδικαλιστικό και εργατικό κίνημα, υπεγράφη και κατατέθηκε νέα σύμβαση μεταξύ των δύο εμπλεκόμενων πλευρών, καθώς η αρχική που θα είχε διάρκεια από την 1/6/ 2016 έως τις 31 /5/2018 προέβλεπε μισθός στα 500 ευρώ, μεικτά και ημερομίσθιο στα 20 ευρώ μεικτά, αντί των 586,08 ευρώ και 26,18 ευρώ που ισχύει, σύμφωνα με τη νομοθεσία.

Η «ΔΙΟΡΘΩΜΕΝΗ» ΕΣΣΕ


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Από ΑΠΕ το 30% της ενέργειας που παρήχθη παγκοσμίως το 2023

Το ποσοστό της «καθαρής» ενέργειας θα ήταν ακόμη υψηλότερο, αν η υδροηλεκτρική παραγωγή δεν είχε …