Επιδότηση 1.000 ανέργων(Πρόγραμμα κατάρτισης )

euroxarti_546_355

Μέχρι 9 Σεπτεμβρίου ηλεκτρονικά στην πλατφόρμα edu.sepve.org.gr, που έχει δημιουργήσει ο ΣΕΠΒΕ ειδικά για τους ανέργους και τις επιχειρήσεις που θα συμμετέχουν, θα γίνονται δεκτές οι αιτήσεις στο επιδοτούμενο πρόγραμμα  κατάρτισης – πιστοποίησης –  απασχόλησης στην Πληροφορική, που υλοποιεί ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος, σε συνεργασία με την ΕΥΕ/ΕΚΤ, που αφορά στους ανέργους από την Κεντρική, την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Η υλοποίηση του προγράμματος αναμένεται να ξεκινήσει το Νοέμβριο. Οι 120 ώρες θεωρητικής κατάρτισης, που θα λάβει ο κάθε άνεργος-ωφελούμενος επιδοτούνται προς 5 ευρώ την ώρα. Οι 260 ώρες πρακτικής κατάρτισης σχετικές με τα αντικείμενα του προγράμματος σε επιχειρήσεις της Περιφέρειάς τους που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, επιδοτούνται με 3 ευρώ την ώρα, ενώ σε όλο το διάστημα λειτουργίας του προγράμματος καλύπτονται παράλληλα και οι ασφαλιστικές εισφορές των ωφελουμένων.

Οι άνεργοι νέοι από τη Θεσσαλονίκη και τους υπόλοιπους νομούς της Κεντρικής και της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, που θα υποβάλουν αίτηση για να συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα, θα καταρτιστούν θεωρητικά και πρακτικά στην Πληροφορική και θα αποκτήσουν δεξιότητες στα πιο ελκυστικά της αντικείμενα όπως robotics, web development, mobile development, cloud computing, digital marketing, web design και e-commerce.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΥΠΕΘΟ: Για πρώτη φορά με ελάχιστο τίμημα και ηλεκτρονικές δημοπρασίες οι παραχωρήσεις αιγιαλών

Για τις παραχωρήσεις που θα γίνουν ώς τις 31 Δεκεμβρίου 2025 έχει τεθεί μία ακόμη …