Yπάλληλοι χωρίς απολυτήριο, στα μισθολογικά κλιμάκια της ΔΕ

dimosio_new

Αίτημα κατέθεσε το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, για την κατάταξη σε μισθολογικά κλιμάκια εκπαιδευτικής κατηγορίας ΔΕ (δευτεροβάθμια εκπαίδευση), αντί για ΥΕ (υποχρεωτική εκπαίδευση), υπαλλήλων της τοπικής αυτοδιοίκησης χωρίς απολυτήριο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αλλά κατόχων τίτλου τεχνικής σχολής ή με την απαιτούμενη προϋπηρεσία, με εγκύκλιο τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, από τις οποίες ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μπαλάφας, ζητά να ενημερώσουν σχετικά τους δήμους και τις περιφέρειες για την άμεση εφαρμογή σχετικών νομοθετικών διατάξεων.

«Σύμφωνα με διατάξεις του ν. 4405/2016, στα μισθολογικά κλιμάκια της κατηγορίας ΔΕ κατατάσσονται υπάλληλοι στην τοπική αυτοδιοίκηση που διορίστηκαν ή μετατάχθηκαν σε αυτήν την κατηγορία χωρίς απολυτήριο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αλλά με τίτλο αντίστοιχης ειδικότητας αναγνωρισμένης κατώτερης τεχνικής σχολής ή με βάση τον απαιτούμενο, από τις σχετικές διατάξεις, χρόνο εμπειρίας», επισημαίνεται στην εγκύκλιο.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Wall Street: Κλείσιμο με άνοδο

O δείκτης Dow Jones της βιομηχανίας έκλεισε με άνοδο 477,75 μονάδων (+1,22%), στις 39.760,08 μονάδες …