Δ.Καραγεωργόπουλος: Στον εισαγγελέα τα στοιχεία μας για το απόστημα των εργολάβων καθαριότητας των Νοσοκομείων

karageorg

«Θα έλεγα ότι γίνονται βήματα εκτοπισμού των δουλεμπορικών γραφείων των εργολάβων στον τομέα καθαριότητας των Νοσοκομείων, τα οποία κινούνται στη θετική κατεύθυνση. Αρκεί να πληρώνονται εγκαίρως οι συναδέλφισσες καθαρίστριες.
Θα πρέπει όμως η πολιτεία να σπάσει το απόστημα και όσων ενδονοσοκομειακών παραγόντων "συνεργάζονταν" και...εξακολουθούν να "συνεργάζονται" μαζί τους.
Παρατηρούνται φαινόμενα, σε αρκετά νοσοκομεία -και στην περιοχή μας- εσκεμμένης κατασπατάλησης των υλικών καθαριότητας, προκειμένου να αποδειχθεί "ασύμφορη" η νέα διαχείριση της καθαριότητας με τις απευθείας συμβάσεις νοσοκομείων και μεμονωμένων καθαριστριών. Σοβαρότατες οι ευθύνες όσων έχουν επιφορτιστεί με τη διαχείριση αυτών των υλικών, οι ευθύνες των οποίων θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν -υπό προϋποθέσεις- και με κακουργηματικού τύπου κατηγορίες εις βάρος τους...
Γι' αυτά τα κυκλώματα έχουμε πλέον στη διάθεση μας αρκετά στοιχεία...και μετά το Δεκαπενταύγουστο θα επισκεφτούμε τις διοικήσεις κάποιων νοσοκομείων και αμέσως μετά τον αρμόδιο εισαγγελέα. Σήμερα ήδη ενημερώθηκε σχετικά διοικητής συγκεκριμένου νοσοκομείου...
Επίσης η πολιτεία θα πρέπει να προχωρήσει σε σύντομο χρονικό διάστημα, στο επόμενο βήμα, δηλαδή στη μετατροπή των συμβάσεων μίσθωσης έργου, σε συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας αυτών των καθαριστριών. Τάχιστα...στη βράση κολλάει το σίδερο!»

Άρθρο Δημήτρη Καραγεωργόπουλου: Πρόεδρος Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Στέφανος Κασσελάκης: “Έξω το κέρδος από το ΕΣΥ”

Στην δήλωση του ο κ. Κασσελάκης κατηγορεί την κυβέρνηση ότι "Πρόκειται για μία κοροϊδία νεοφιλελεύθερης …