Ο ΟΑΕΕ ο ασφαλιστικός φορέας για ιδιοκτήτες οχημάτων Δ.Χ.

FORTHGAAPERGIA

"H σύσταση των εταιρειών-μελών ΙΜΕ - ΕΠΕ, διέπεται από τη νομοθεσία των ΕΠΕ, παρεκκλίνει ωστόσο από αυτήν κυρίως όσον αφορά το ιδιοκτησιακό καθεστώς των αυτοκινήτων Δ.Χ".

Αυτό απάντησε ο ΟΑΕΕ, με διευκρινιστική του εγκύκλιο, στην οποία δίνει εξηγήσεις σε ανάλογα ερωτήματα υπηρεσιών του Οργανισμού, τονίζοντας για την ακρίβεια:

"Το εταιρικό κεφάλαιο αποτελείται από εταιρικά μερίδια που το καθένα καταβάλλεται τοις μετρητοίς κατά τη σύσταση της εταιρείας και αντιπροσωπεύει μία εταιρική ψήφο.

  • Για τη λήψη απόφασης από τη γενική συνέλευση απαιτείται η απόλυτη πλειοψηφία επί του συνόλου των εταιρικών μεριδίων, ενώ κάθε εταίρος υποχρεούται να συνεισφέρει στην εταιρεία το δικαίωμα εκμετάλλευσης του φορτηγού αυτοκινήτου, καθώς και το ίδιο το αυτοκίνητο.
  • Από τα παραπάνω προκύπτει ότι οι ΙΜΕ - ΕΠΕ δεν έχουν ιδιοκτησιακό καθεστώς επί των Δ.Χ. αυτοκινήτων και, κατά συνέπεια, τα μέλη των ΙΜΕ έχουν υποχρέωση ασφάλισης στον Οργανισμό ως ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων.

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Survivor 2024: «Στην κόψη του ξυραφιού» οι σχέσεις Περπατάρη και Ταλαδιανού

«Για να το είπα, σαν βλάκας θα έκανε», σχολίασε ο Περπατάρης Σε οριακό επίπεδο έχει …